<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

30.12.2020

ЗА 40 РОКІВ У ЦЕХУ М-2 ВИРОБЛЕНО БІЛЬШЕ 12 МІЛЬЙОНІВ ТОНН КАРБАМІДУ

У переддень Нового року, 30 грудня, зустрічає свій 40-річний ювілей колектив цеху з виробництва карбаміду М-2. За цей час тут було вироблено більше 12 мільйонів тонн продукції, освоєно виробництво КАС та розширено асортимент пакування карбаміду.



Колектив цеху постійно омолоджується, проте багато в ньому й досвідчених працівників, частина з яких брала участь у пуску цеху. Серед них – інженер-технолог Міла Демидова.

– Я прийшла працювати після технікуму лаборантом хімічного аналізу в цех М-1. Там нас стажували для роботи в новозбудованому М-2, що готувався до пуску. Ми навіть допомагали робити ремонт у майбутній лабораторії, – розповідає Міла Анатоліївна. – Ну, а на Новий рік вже засівали приміщення отриманим карбамідом, немов штучним снігом.

Серед працівників, які трудяться в цеху з моменту його пуску також: Т.І.Задніпровська, М.Г.Барадулін, Н.І.Мотузенко, Т.О.Пилявська, Г.І.Король, А.В.Решодько, Ю.В.Пипенко, М.М. Горшкальова. 37 років працює в цеху апаратник абсорбції К.О. Логвенок.

За 40 років у цеху змінювали одне одного покоління відомих династій хіміків. Начальник цеху – Валентин Сорокін – представник саме такої династії. Його дідусь – теж Валентин Сорокін – свого часу був директором «Азоту», батько – Олександр Сорокін працював у цеху з виробництва аміаку А-3, мама – трудилася в цеху ХВО, дружина Анна працює аналітиком у технічному відділі, а теща – Галина Баландіна – у відділі розвитку інформаційних систем.
 
За всю історію цеху тут змінилося вісім начальників цехів. Пускав М-2 Вячеслав Баков, пізніше очолювали колектив Борис Гнєдовський, Петро Ковалевський, Володимир Івашкевич, Володимир Герасимов, Андрій Перехрест, Дмитро Артюхов та Валентин Сорокін.

Цех постійно розвивається аби відповідати вимогам часу. За останні кілька років в М-2 було збудовано додаткову лінію упаковки продукції в біг-беги по 700 кг та лінію фасування карбаміду в мішки по 50 кг, встановлено вагононавантажувач для мішків. Крім того, з 2019 року цех почав постачати плав карбаміду на виробництво КАС в цех К-1. З останніх робіт – модернізація і розширення установки з розчинення некондиційного карбаміду і карбаміду марки ТУ. Отриманий розчин також використовується для виробництва КАС.

Прес-центр ПрАТ «АЗОТ» OSTCHEM



Возврат к списку