<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

05.03.2021

У ЦЕХУ ХІМВОДООЧИЩЕННЯ ПрАТ "АЗОТ" ПРАЦЮЄ МАМА-ГЕРОЇНЯ

Більшу половину колективу цеху хімводоочищення складають саме жінки і чотири з них є багатодітними мамами. Галина Глизь виростила четверо дітей, Галина Тимченко – троє, а в Світлани Бобік та Лариси Карпенчук, яка є матір’ю-героїнею, дітки ще підростають.

Cправжня сім’Я вдома у апаратника цеху хімводоочищення Лариси Карпенчук, адже вони з чоловіком Віталієм виховують 5 дітей. Два роки тому, коли молодшому синочку виповнилося 8 років, їй було офіційно присвоєно почесне звання «Мати-героїня», а міський голова Черкас вручив нагрудний знак. Це на сьогодні найбільша азотівська багатодітна родина. Оскільки у дітей невелика різниця у віці, мама провела в безперервному декреті 10 років. Серед молодших Карпенчуків чотири дівчинки: Евеліна (18 років), Софія (17), Мілена (15) та Лілія (14 років) і хлопчик Веніамін (10 років). А всі разом – це великий, галасливий, різнохарактерний але єдиний і дружний колектив однодумців, в якому в кожного свої права і обов’язки.


Родина Карпенчуків

– У нас всі кожен день щось роблять. Нерідко діти до мене підходять і питають що ще потрібно зробити, щоб допомогти. Веніамін як справжній чоловік – серйозний, спокійний і допомагати любить в чоловічих справах – щось прибити чи велосипеда полагодити, – розповідає Лариса Карпенчук. – І відпочиваємо також всі разом, або ж з частиною дітей, якщо не вдається взяти всіх. Зокрема, їздили в смт Лазурне за путівками від «Азоту».



 Так само нерозлучна і родина комірника ХВО Світлани Бобік, в якій виховується три дівчинки – Софія (14 років), Лідія (11 років) та Ірина (8 років). Як зізнається сама мама, вони з чоловіком Василем жодного разу не відпочивали без дітей і не бачать в цьому жодного сенсу. Одного разу навіть поїхали в Крим, коли Лідії було лише 1,5 рочки, де вона вже тоді проявила притаманну їй дорослість та самостійність.


Родина Світлани і Василя Бобік

– Тато дуже любить своїх дівчаток, балує, йому подобається дарувати їм подарунки. Тому 8 березня – це свято і для нього, – розповідає Світлана Бобік. – А дівчата відповідають йому тим же – люблять дарувати подарунки та радувати тата.

Обидві багатодітні мами розповідають, що кожна дитина – це неповторна особистість зі своїм характером, здібностями і талантами, і кожна з них та всі разом то велике щастя і вони навіть уявити не можуть свого життя без когось із них. Життя багатодітної мами непросте, але діти – це і є найбільше щастя для жінки.


Багатодітні родини «Азоту»

Азотівці не лише наполегливо працюють, а й створюють міцні та великі родини. У багатьох з них виховується по троє, четверо і навіть п’ятеро дітей, багато з яких вже досягли повноліття і навіть поповнили лави великого колективу підприємства.


Крім родини Карпенчуків, на «Азоті» сьогодні трудяться 16 багатодітних родин, які мають троє неповнолітніх дітей. Цікаво, що лише в трьох родинах на підприємстві працюють мами. Всі решта – це родини азотівців-татусів.
Таким родинам «Азот» виплачує допомогу на кожну дитину, в першу чергу надає путівки на відпочинок, матеріальну допомогу в разі потреби тощо. Торік на допомогу багатодітним сім’ям було спрямовано 108 тис грн.
Радує, що працівники «Азоту» стабільно поліпшують демографію країни. Торік велику родину підприємства поповнили ще 32 малюки – 20 хлопчиків і 12 дівчаток. Справжній бебі-бум пережив у 2020 цех М-5. Тут народилося відразу 6 хлопчиків – три Владислави, Тимофій, Іван і В’ячеслав. Натомість лави цеху М-9 поповнили лише дівчатка: дві Кароліни і Злата. Загалом же на підприємстві – 1110 маленьких азотівців.

Прес-центр ПрАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку