<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

01.04.2021

НА ЧЕРКАСЬКОМУ «АЗОТІ» ОБСТЕЖИЛИ ЖІНОК НА ПЕРЕСУВНОМУ МАМОГРАФІ

Більше 700 працівниць ПрАТ «АЗОТ» було обстежено на пересувному мамографі Черкаського обласного онкодиспансеру, який перебував на території підприємства з 15 березня по 2 квітня. Такий захід «Азот» проводить вже вдруге.



– За останнє десятиліття кількість випадків захворювання на рак грудей в Україні виросла вдвічі й мамографія – найбільш ефективний і дієвий спосіб виявлення раку грудей на ранніх стадіях. Кожна жінка, якій за сорок, має не рідше 1-го разу на рік (особливо актуально для тих, хто перебуває у зоні ризику) проходити мамографію задля вчасного виявлення можливих патологічних змін у молочних залозах – мастопатію, вузлові новоутворення, кісти, доброякісні та злоякісні новоутворення. Щоб жінки не витрачали час та гроші на це обстеження, підприємство домовилося з КНП «Черкаський онкологічний диспансер» Черкаської обласної ради про надання пересувного мамографа, – розповідає начальник медико-санітарної частини ПрАТ «АЗОТ» Борис Нескромний.

Вартість одного такого обстеження для підприємства складає 224,98 грн. На «Азоті» працюють близько 1300 жінок і 800 з них було запрошено на огляд. Результати обстеження будуть ще підсумовуватися, а жінки, в яких виявили відхилення від норми, – дообстежуватися.

 – «Азот» – єдине підприємство в області, яке організовує таке обстеження для своїх жінок. Зазвичай наш пересувний мамограф працює в районних центрах на території лікарень. Рідше – виїжджаємо на запрошення великих ОТГ. Так, після закінчення роботи на «Азоті», мамограф поїде в Драбівський район, – зазначила в.о. завідувачки обласного центру променевої діагностики новоутворень Черкаського онкодиспансеру Оксана Вишневська.

Черкаський «Азот» приділяє багато уваги здоров’ю своїх працівників. Щороку азотівці проходять обов’язкові для всіх профілактичні огляди в медико-санітарній частині підприємства. В разі потреби, отримують необхідні обстеження, фізпроцедури, консультації спеціалістів, стоматологічні послуги тощо.

Суворо контролюється й ревакцинація проти дифтерії та правця, яка проводиться після повного циклу вакцинації раз на 10 років. У 2021 році ревакцинацію мають отримати 250 азотівців.

Прес-центр ПрАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку