<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

21.07.2021

На ПрАТ «АЗОТ» проведено позапланове технічне діагностування технологічних трубопроводів в цеху М-5 з виробництва азотної кислоти

На Черкаському «Азоті» проведено позапланове технічне діагностування технологічних трубопроводів нітрозних газів на виробництві слабкої азотної кислоти. Порушень та неполадок не виявлено.


«У зв’язку з надзвичайною ситуацією, яка сталася на ПрАТ «РівнеАзот» 20 липня цього року, ми терміново провели позапланову перевірку і діагностування трубопроводів та устаткування на виробництві слабкої азотної кислоти. Неполадок не виявлено. Загалом, експертно-діагностичні обстеження усіх трубопроводів та устаткування цеху проводяться періодично згідно плану, після чого встановлюється граничний строк їх експлуатації. Зокрема, в цьому році ми уже провели планове експертне обстеження 14 трубопроводів, в тому числі – двох трубопроводів нітрозного газу та двох трубопроводів азотної кислоти. За результатами діагностики було  виконано ремонт 40 метрів трубопроводів нітрозного газу на агрегатах, а також 22 метри трубопроводу подачі азотної кислоти з цеху М-5 в цех М-9 виробництва аміачної селітри. Тому з впевненістю констатую, що обладнання і усі трубопроводи в цеху М-5 з виробництва слабкої азотної кислоти утримуються в належному стані» – коментує Голова Правління Віталій Скляров.  

Як повідомлялось, на «РівнеАзот», що входить до Group DF, 20 липня ц.р. стався разовий викид нітрозних газів в незначній кількості на території заводу. Наслідки надзвичайної ситуації  були повністю ліквідовані за 40 хвилин власними силами. Жертв та постраждалих немає.

Пресцентр ПрАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку