<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

25.08.2021

Інформація про повернення Черкаського ПрАТ «АЗОТ» у державну власність – не відповідає дійсності. Таке питання ніколи не порушувалося

У матеріалах на цю тему ЗМІ посилаються на інформацію, яку озвучив Секретар РНБО Олексій Данілов на брифінгу, проте вона стосувалася виключно повернення у державну власність АТ «Черкасигаз».

Стосовно ж Черкаського «Азоту» подібне питання ніколи не порушувалося, адже на це немає жодних підстав.

Надаємо повну цитату Олексія Данілова, з контексту якої дуже чітко зрозуміло, що це обмовка й надана інформація жодним чином не стосується черкаського хімічного підприємства:

 «Крім того, ми розглядали сьогодні питання пов’язане з поверненням у державну власність – управління підприємством Черкаси Азот. Була доповідь Міністра енергетики з цього приводу і було прийняте протокольне доручення, яке стосується повернення в державну власність підприємства Черкаси Азот, який в незаконний спосіб свого часу шляхом шахрайських маніпуляцій держава була позбавлена. Інформація про те, що стосується Черкаси Азот звучить наступним чином: інформація Міністра енергетики України Галущенка до Голови правління НАК «Нафтогаз України» пана Вітренка щодо втрати державою контрольного пакету акцій в статутному капіталі «Черкасигаз» взяти до відома. Кабінету Міністрів разом з Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку України, Служба безпеки України, Державне бюро розслідування за участі офісу Генерального прокурора та Національного антикорупційного бюро в місячний строк провести перевірку для встановлення обставин втрати державою контрольного пакету акцій у статутному капіталі акціонерного товариства «Черкасигаз», виявлення осіб, чиї дії чи бездіяльність призвели до завдання збитків державі, а також притягнення таких осіб до передбаченої законодавством відповідальності. Друге, здійснити заходи з повернення контрольного пакету акцій держави в статутний капітал акціонерного товариства «Черкасигаз» та відшкодування завданих державі збитків. Третє, встановити контроль з боку держави над акціонерним товариством «Черкасигаз», – розповів Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов у п’ятницю, 20 серпня.

Возврат к списку