<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

14.02.2022

ЧЕРКАСЬКИЙ «АЗОТ» ВИГОТОВЛЯТИМЕ ВИСОКОЯКІСНИЙ СО2 ДЛЯ ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ.

Підприємство встановило унікальне обладнання для виробництва вуглекислого газу відповідно до міжнародного стандарту ISB

Черкаський «Азот» запускає виробництво вуглекислого газу, що використовується в харчовій промисловості для виробництва газованих напоїв та пива. Підприємство стане другим в Україні, продукція якого відповідає міжнародному стандарту ISB – міжнародної спільноти технологів пивобезалкогольної промисловості.

 Для контролю за якістю Черкаський «Азот» придбав високоточне новітнє обладнання вартістю 360 тис. євро. Вимірювальний комплекс Carboscan 300 німецької фірми «Юнісенсор» автоматично проводить контроль якості продукції кожні 20 хвилин та забезпечує безперервний контроль виробленої вуглекислоти за 24-ма параметрами. Причому контроль за якістю проводиться як на виробництві, так і у сховищах зрідженої вуглекислоти. Загалом у світі використовується близько 200 таких вимірювальних комплексів.

 «Ми завершили встановлення та налагодження нового обладнання. Наразі триває підготовка до сертифікації Системи менеджменту харчової безпеки відповідно до вимог схеми FSSC 22000.

Сучасний вимірювальний комплекс дає нам можливість контролювати зріджений вуглекислий газ за 24 параметрами, що відповідає розробленому для харчової промисловості міжнародному стандарту ISBT та  дає можливість постачати нашу продукцію не лише для технічних потреб, а й виробникам солодких газованих напоїв та пива», – розповідає Голова Правління ПрАТ «АЗОТ» Віталій Скляров.

 

Ще одна важлива функція газоаналізатора – перевірка автоцистерн перед відвантаженням продукції. У разі перевищення вмісту вологи, кисню чи залишку інших речовин автоцистерни обов’язково проходять додаткове очищення вуглекислим газом.

 ISBT (International Society of Bewerage Technologists) – міжнародна спільнота технологів пивобезалкогольної промисловості

 Виробництво зрідженого вуглекислого газу запрацювало на ПрАТ «АЗОТ» у 1994 році. Газоподібний СО2 отримують на підприємстві в процесі парового риформінгу на виробництві аміаку. Очищений СО2 стискається, охолоджується та конденсується у рідкий стан. Потужність виробництва СО2 – 24 тис. тонн на рік. Досі отримана продукція перевірялась за 11 параметрами, що відповідає стандартам ДСТУ.

 

Черкаський «Азот» щорічно підтверджує виконання різних міжнародних стандартів виробництва. Зокрема підприємством отримано сертифікат відповідності ISO 9001:2000 (менеджмент якості) за підсумками міжнародного аудиту. Також, в 2021 році було пройдено аудит міжнародної сертифікаційної компанії G-CERTI на відповідність вимогам міжнародних стандартів ISO: система менеджменту якості (ISO 9001:2015); система екологічного менеджменту (ISO 14001:2015) та системи управління охороною здоров'я та безпекою праці (ISO 45001:2018).

ПрАТ Черкаський «АЗОТ» (Черкаси, Україна) – одне з найбільших українських хімічних підприємств, яке з 2011 року входить в групу підприємств азотного бізнесу Group DF. Основний напрямок роботи підприємства – виробництво мінеральних азотних добрив.

Проектна виробнича потужність ПрАТ «АЗОТ» з виробітку аміаку складає 962,7 тис. тонн на рік, аміачної селітри – 970 тис. тонн на рік, карбаміду – 891,6 тис. тонн на рік, КАС – 1 000 000 тонн на рік.

Підприємство включає в себе цехи з виробництва аміаку: А-3 (проектная потужність – 1200 т/добу, працюють 2 агрегати) і А-5 (1700 т/добу). Цехи з виробництва сечовини (карбаміду) М-2 (проектна потужність – 1000 т/добу) і М-6 (1000 т/добу). Цех з виробництва азотної кислоти М-5 (3240 т/добу, працюють 9 агрегатів). Цех з виробництва аміачної селітри М-9 (2970 т/добу, працюють дві грануляційні башти), виробництво КАС (3000 т/добу), інші структурні підрозділи.

Контакти прес-центру підприємства: тел.: (0472) 39-23-52; e-mail:press@azot.ck.ua

Group DF – диверсифікована міжнародна група компаній, бізнес якої представлений у ряді країн Європи і Азії. Зокрема, Group DF – один з найбільших на території Східної Європи інвесторів у газорозподільну, хімічну, титанову і портову галузі. Група також розвиває бізнес у сферах сільського господарства, медіа. Засновник і власник Group DF – відомий український бізнесмен Дмитро Фірташ.

Контакти прес-служби: Т+38 044 538 0320 ext. 608 | M +380 67 24 34 900 | E:  press@groupdfi.com;

Сторінка Group DF в  Facebook

 


Возврат к списку