<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

13.12.2011

Палац культури «Дружба народів» перекрили за сучасними технологіями

Сучасним покриттям даху з ПВХ-мембрани може відтепер похвалитися Палац культури «Дружба народів» ПАТ «Азот». Це друга в Черкасах будівля з подібним покрівельним матеріалом. Фірма, яка виконує роботи, дає на нього 10 років гарантії, виробник – швейцарська фірма – заявляє про 50 років бездоганної служби.


Головний архітектор ПАТ «Азот» Андрій Журавльов демонструє оновлений дах Палацу


Мембрана зварюється спеціальним феном при температурі 400-450 градусів

– Мембранне покриття не потребує відкритого вогню для вкладання як покрівельні матеріали на основі бітуму, забезпечує повну гідроізоляцію, пропускаючи при цьому вологу в зворотному напрямку, до того ж, має привабливий естетичний вигляд, – розповідає головний архітектор ПАТ «Азот» Андрій Журавльов. – Пластифікатор, спеціальна речовина, яка надає матеріалу пластичності, поступово випаровується, мембрана натягується і вирівнюється. Кріплення, на якому тримається покриття, закривається наступним шаром, шви запаюються спеціальним феном при температурі 400 – 450 градусів. До речі, таким же матеріалом покритий термінал F у аеропорту Бориспіль, сучасні супермаркети. А вперше я його побачив у 2008 році на станції перевантаження карбаміду Одеського припортового заводу. На той час дах вже простояв 15 років і залишався у відмінному стані. У Черкасах таке покриття є на одному з підприємств, але там використана мембрана російського виробництва, що має дещо нижчу якість.

Нагадаємо, що реконструкція Палацу передбачена тристоронньою угодою між владою та ПАТ «Азот» і здійснюється в рамках соціального проекту Голови Ради директорів Group DF Дмитра Фірташа «Збережи своє місто».

Для довідки:
Полімерні мембрани відрізняються високою міцністю, еластичністю, морозостійкістю й довговічністю. За властивостями, способом монтажу, вагою й пожежними вимогами вони щонайкраще підходять для влаштування покрівель великих розмірів. Відмінною рисою цих матеріалів є більша ширина мембран. Завдяки цьому можна підібрати оптимальні розміри матеріалу для даху будь-якої площі й конфігурації, звівши до мінімуму кількість швів. Одношарові покрівельні мембрани забезпечують високу швидкість монтажних робіт. Зварювання полімерних мембран гарячим повітрям створює більш міцний шов, ніж при склеюванні бітумних матеріалів вогнем. Технічні характеристики полімерних гідроізоляційних мембран дозволяють робити покрівельні роботи круглий рік.

Наталія БАКАЛОВА, фото автора

Возврат к списку