<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

03.02.2012

ДИВО ВИШИТЕ ЧОЛОВІЧИМИ РУКАМИ

На початку  лютого в музеї Кобзаря, що на розі вулиць Хрещатик і Байди-Вишневецького, відкрилася виставка вишитих картин Сергія Притули – працівника відділення зв’язку Черкаського ПАТ «АЗОТ».


Сергій Притула на відкритті виставки


Картина С.Притули «Вовки»

В експозиції представлені сорок полотен автора, із них  – пейзажі, натюрморти та значна частина вишитих портретів. У їх числі: Тарас Шевченко,  Іван Піддубний, Леонід Биков, Юрій Нікулін, Василь Шукшин, Челентано, Бельмондо та інші. Свої унікальні диво-картини майстер вишивки творить за допомогою голки і нитки уже протягом двадцяти років. І творить так вишукано, так талановито, що відвідувачі, котрі вперше розглядають його роботи, з’ясовують: чи це вдала фотографія, чи намальована фарбами картина. А коли розуміють, що це вишивка мікрохрестиком з цілком точною фотографічною подачею, приємно дивуються і радіють. Більшим здивуванням є ще й те, що картини вишиває чоловік.

Сергій Притула за власною методикою робить схему вишивання. Через що й картини його не схожі на інші, а свої, оригінальні і енергетично добрі, світлі. У них живе душа самого творця.

Як справжній майстер, як творча натура, Сергій Притула запевняє, що найкраща його картина ще не вишита.

Ніна Гошуренко

Возврат к списку