<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

21.02.2012

Для виробничників капролактаму січень став рекордним

Перший місяць нинішнього року найбільш вдалим виявився для виробництва капролактаму, сульфату амонію, карбамідо-аміачної суміші (КАС), аміачної води та іонообмінних смол. Названі структурні підрозділи у січні успішно справилися з доведеними плановими показниками, а окремі з них їх навіть перевиконали. У процентному відношенні виробництво аміачної води становить 167,2 відсотка, сульфату амонію і КАС – 104,2 і 103,3 відповідно, капролактаму – 104 відсотки.


Виробництво капролактаму і взимку працює «наповну»

– Показники, якими позначилася виробнича діяльність колективу у січні, можна сміливо віднести до рекордних, – розповідає начальник виробництва капролактаму Роман Володимирович Ріпка. – Місячний виробіток рідкого капролактаму становив 5860 тонн. Це найвищий місячний показник, якого добився колектив з дня пуску виробництва.

За словами Романа Володимировича, чим більше напрацьовується кінцевий продукт – рідкий капролактам, тим більший виробіток і побічного продукту – сульфату амонію, який, як і капролактам, має підвищений попит на ринках збуту, а тому на складах він майже не залежується. На сьогодні жодної тонни цього продукту немає. Увесь його виробіток завантажують у мінераловози та відправляють споживачам.

– Такого виробничого підйому колектив ще не відчував, – далі резюмує Р.В. Ріпка. – Поєднання трьох чинників забезпечують нам не лише виконання, а й перевиконання планових показників. Перший із них – це погодні умови. Унікальність нашого виробництва полягає в тому, що воно може брати високі навантаження взимку. Другий – це збалансована робота усіх цехів, з’єднаних єдиним технологічним ланцюгом. Йдеться, передусім, про цехи К-5, К-7, К-4, К-1. До третього, і, я б сказав, визначального, належить розроблена схема постачання циклогексанону (стратегічної сировини для капролактаму) зі споріднених підприємств, що перекриває нестачу власного виробництва. Здебільшого ця необхідність виникає тоді, коли виробничі потужності працюють на високих навантаженнях, і виробіток капролактаму сягає за добу 190 тонн і більше. На привозній сировині ми працюємо із листопада. Така схема постачання, а розроблена вона в рамках холдингу OSTCHEM, ще раз довела свою ефективність. Тобто, названі мною три чинники дають можливість виробництву працювати на високих навантаженнях і видавати рекордну кількість продукції. Важливо, щоб і кон’юнктура ринку була сприятливою для реалізації нашої продукції. Зараз нібито ціна на капролактам підвищилася, але не на стільки, щоб задовольняла нас. Будемо сподіватися, що ринок капролактаму вирівняється і дасть нам можливість працювати із прибутками.

Євдокія Мацокіна

Возврат к списку