<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

17.04.2012

У квітні попит на добрива випереджає виробіток

Квітень, це той місяць, коли найактивніше купують мінеральні добрива. Як підкреслив комерційний директор ПАТ «АЗОТ» Андрій Владиславович Коваленко, на сьогодні попит випереджає виробіток.


У черзі за карбамідо-аміачною сумішшю (КАС)

– Вся продукція відразу ж відвантажується споживачам, йдучи повз склади. Тому жодної тонни чи кілограма добрив ви на них не знайдете, – зазначив він. – На підтвердження сказаного кожен може побачити поблизу підприємства перед прохідною автомобілі, які вибудовуються у чергу за продукцією. Відвантажуємо як на самовивіз, тобто, автомобілями, так і залізничним транспортом – вагонами, напіввагонами, цистернами. Нині сільгоспвиробники найбільше купують карбамідо-аміачну суміш (КАС). Уперше місячна реалізація КАСу на внутрішній ринок склала 40 тисяч тонн. Таку кількість ми відвантажили у березні. І ажіотажний попит на цей вид добрив не спадає. Адже рідкі комплексні добрива дуже ефективні, та й за ціною вони є прийнятними для споживачів, бо вона не вища за ціну на традиційні добрива, які зазвичай купують наші аграрники. Тож, з року в рік попит тільки зростає. Станом на 10 квітня уже відвантажено 13 тисяч 350 тонн КАСу. Поточний місяць виявився дуже вдалим і для реалізації аміачної селітри, виробіток якої ми також відразу відвантажуємо споживачам, а це 2600 – 2700 тонн щоденно.

Андрій Владиславович наголосив, що все сказане вище стосується продукції, яка збувається виключно на внут-рішньому ринку. Однак, це не означає, що відсутній експорт. Скажімо, одну третину виробітку карбаміду підприємство відправляє закордон, решту, знову ж таки, – на внутрішній ринок. На експорт відвантажується також сульфат амонію. Хоча, пріоритетним для підприємства залишається, все-таки, внутрішній ринок.

Євдокія Мацокіна, фото автора

Возврат к списку