<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

11.06.2012

Черкаські малюки отримають можливість покращити здоров’я

Унікальне обладнання для реабілітації дітей із вадами нервової системи почала отримувати Черкаська обласна дитяча лікарня від ПАТ «АЗОТ».



Завдяки такому обладнанню Центр реабілітації дітей з органічним ураженням центральної нервової системи, що розташований у закладі, зможе повноцінно запрацювати вже до кінця року. Ініціатором програми благодійної допомоги медичному закладу стала почесний президент «Азоту» Валентина Жуковська.

Заклад уже отримав спеціальні реабілітаційні крісла, комп’ютер, електростимулятор, апарат для приготування кисневих коктейлів. А також – яскраве та привабливе обладнання для сенсорної кімнати. За 2 тижні розпочнеться монтаж обладнання для басейнів. А дещо пізніше будуть встановлені й унікальні ванни для лікувальних процедур, яких немає навіть у найвідоміших реабілітаційних центрах України. Згодом заклад отримає локомат – унікальний робот-тренажер, який учитиме хворих дітей ходити.

В області нині майже 850 дітей-інвалідів, які мають патологію нервової системи. Найбільше серед них дітей із діагнозом ДЦП. Почесний президент «Азоту» Валентина Жуковська впевнена, що комплексний підхід до реабілітації дітей із вадами нервової системи дасть багатьом із них надію на суттєве покращення здоров’я.

Головний лікар Черкаської обласної дитячої лікарні Сергій Марков подякував Валентині Жуковській за небайдужість і серйозний підхід до підбору якісного обладнання для лікарні. Він зазначив, що ця допомога дасть можливість розпочинати реабілітацію хворих дітей з якомога меншого віку. А це за рахунок пластичності дитячого організму дає неабиякі результати. Зараз найменшому пацієнтові центру – 13 днів.

Реабілітаційний центр прийматиме хворих дітей як на стаціонарне лікування, так і на амбулаторне. Планують тут і спеціальні курси для батьків дітей-інвалідів.

– Найголовніша мета цього центру – допомогти таким родинам, щоб вони не відчували себе покинутими і розуміли, що їм допоможуть і підтримають,
– зауважила Валентина Жуковська.

Возврат к списку