<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

14.08.2012

Капітальні ремонти аміачних агрегатів «Азоту» допоможуть знизити витрати газу та модернізувати виробництво, - президент «Азоту» Валентина Жуковська

Традиційно влітку попит на мінеральні добрива знижується, і цей період викристовується всіма хімічними підприємствами (і не лише українськими) для проведення капітальних ремонтів агрегатів, здійснення заходів по модернізації виробництва. Так само, щороку в липні і серпні зупинялися на реконструкцію агрегати виробництва аміаку на черкаському «Азоті». Проте цього року планова зупинка агрегатів на реконструкцію набула тенденційного тлумачення, враховуючи і зростання суспільної напруги через початок виборчої кампанії до Верховної Ради.



Зокрема, видання «Економические известия» роповсюдило інформацію про те, що «Азот» взагалі зупиняє виробництво на період із 20 серпня до середини листопада. Дана новина стривожила черкащан. Адже «Азот» є головним бюджетоутворюючим підприємством і найкрупнішим роботодавцем Черкас. Тому все що відбуваться на «Азоті», миттєво відзеркалюється на економічному стані міста. З проханням прокоментувати ситуацію ми звернулися до президента ПАТ «Азот» Валентини Жуковської.

- Даний капітальний ремонт за своєю сутністю є звичайним, стандартним, тобто, таким, що проводиться щорічно, - зазначила президент ПАТ «Азот» Валентина Жуковська, - кожного року період міжсезоння традиційно використовується для того, щоб підготувати всі агрегати до напруженої роботи під час сільськогосподарського сезону, коли на аміак і похідні продукти – мінеральні добрива – є найвищий попит.

Минулого року обсяги робіт із ремонту агрегату №1 були незначними, і решту робіт, які вимагають більше часу і значних фінансових затрат, з об’єктивних причин було вирішено перенести на цей рік. Мета щорічних реконструкцій агрегатів аміаку - підвищення безпеки виробництва і зменшення витратності газу на одиницю продукції. Всі планові реконструкції покликані метою знизити витратність газу на тонну аміаку. Враховуючи ціну газу, яка складає вже 430 доларів за кубометр, питання економії для нас є ключовим. Для нас важливо максимально оптимізувати наші витрати газу на виробництво аміаку, як складову підвищення рентабельності виробництва і покращення екологічного стану. Важливо розуміти що протягом періоду капітальних ремонтів весь персонал працює в звичайному режимі. Такі капремонти завжди задіюють всіх працівників цехів. Люди знають що це стандартна ситуація для хімічного виробництва. Адже з міркувань безпеки обладнання мінімум двічі на рік вимагає зупинки та перевірки.

Тому заголовок новини «Фірташ зупиняє заводи» мав би бути перефразований на «Фірташ піклується про безпеку підприємств і підвищення якості виробництва».

Возврат к списку