<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

04.04.2013

На Черкаському ПАТ «АЗОТ» визначали найкращих зварювальників

Конкурс професійної майстерності серед зварювальників на Черкаському «Азоті» було організовано вперше. Він пройшов днями в управлінні капітальних ремонтів, і фактично є підготовкою до конкурсу зварювальників підприємств OSTCHEM Group DF, який, можливо, пройде на базі Черкаського «Азоту».


Зварювальники УКР працюють над виготовленням нового дифузору для градирні цеху М-2

Так вже повелося ще з радянських часів, що ПАТ «АЗОТ» має найсильнішу школу зварювання чи не в усій області. Пояснюється це просто – на хімічному підприємстві величезна увага приділяється безпеці і якість роботи зварювальників може бути лише найвищою. До того ж, тут велика виробнича база та великий дружній колектив, привчений виховувати собі достойну зміну. Тому з 22 зварювальників управління капітальних ремонтів, 18­ мають найвищі V та VІ категорії. Решта – молоді кадри, які ще не встигли здобути таку високу кваліфікацію.

Оскільки спеціалістам УКР не звикати до виконання складних завдань, під час проведення конкурсу їм було запропоновано максимально складні зразки: зварювання під незручним кутом, труб великого діаметру тощо. До уваги бралися також знання теорії. Конкурс відбувався за двома номінаціями: ручне аргонодугове зварювання та ручне електродугове зварювання. Перше місце з «аргону» було присуджено В. Шкарбуті, друге – Ф.Слобідському, третє – О.Шепелю. Кращими в електродуговому зварюванні було визнано С.Ткачука, В. Шкарбуту та А.Капустіна, які відповідно посіли перше­третє місця.

Як зазначив начальник УКР Володимир Бандура, такий конкурс проводиться на підприємстві вперше, проте у зварювальників управління є досвід участі в подібних заходах. Так вже два роки поспіль представники Черкаського «Азоту» підтверджують свою високу кваліфікацію на щорічному Міжнародному конкурсі професійної майстерності в Одесі. Нагадаємо, що в 2011 році в ньому взяли участь 34 фахівці з 21­го підприємства чотирьох країн СНД: України, Білорусі, Литви та Росії. Були навіть учасники, які приїхали з Сибіру (м.Красноярськ). Крім практичних завдань – зварювання металевих пластин і труб, конкурсанти змагалися також у знанні теорії, нормативних положень і техніки безпеки. Наші працівники в різних номінаціях вибороли І і ІV, а торік – ІІІ і V місця. Тож, є сподівання, що і на конкурсі підприємств OSTCHEM зварювальники Черкаського «Азоту» покажуть відмінні результати.


О.М.Шепель, В.І.Шкарбута на конкурсі зварювальників. 2011 р.

Конкурс зварювальників проводиться в Одесі вже 10 років. Засновувався він як регіональний, потім набув статусу всеукраїнського, а нині вже став міжнародним. Організатор конкурсу – Спілка зварювальників України. Ювілейний десятий конкурс зварювальників відбудеться в липні­серпні 2013 року.

Наталія Бакалова, фото автора та з архіву цеху

Возврат к списку