<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

27.05.2013

ЧЕРКАСЬКИЙ «АЗОТ» ВІДЗНАЧИВ ПРОФЕСІЙНЕ СВЯТО – ДЕНЬ ХІМІКА

Урочисті заходи та святковий концерт з нагоди професійного свята – Дня хіміка відбулися 23 травня в Палаці культури «Дружба народів». Привітати працівників Черкаського ПАТ «АЗОТ» зі святом прибули представники Союзу хіміків України, перші особи області, міста та інших установ, які одночасно виконали почесну місію, вручивши виробничникам та ветеранам праці заслужені нагороди.


Свято традиційно відкривали перші особи товариств


Хіміків привітав голова Черкаської облдержадміністрації С.Б.Тулуб

Розпочали урочисту частину святкового вечора Голова Правління ПАТ «АЗОТ» Віталій Скляров та Почесний Президент ПАТ «АЗОТ» Валентина Жуковська. Зокрема, Віталій Леонідович не став підбивати підсумки року, перераховувати успіхи й досягнення колективу, як це годиться, а попросив учасників дійства вшанувати хвилиною мовчання першого директора Черкаського «Азоту» Івана Кириловича Білошапку, серце якого перестало битися 27 квітня цього року на 91-му році життя. Далі іще раз подякував всьому колективу азотівців за високе визнання  його «Людиною року-2012» у номінації «Промисловець року». Цю престижну премію, як зазначив Віталій Леонідович, він завоював разом з багатотисячним колективом черкаських хіміків. Окрім того, щиро подякував керівникам області, міста за розуміння і підтримку в багатьох спільних соціальноважливих проектах.  Сердечно привітав працівників «Азоту», ветеранів праці з професійним святом, побажавши плідних здобутків, добробуту та гідних заробітних плат. А Валентина Борисівна тепло подякувала усім присутнім за добросовісну працю, зазначивши, що завдяки старанням хіміків Черкаський «Азот» знають не лише в місті, області, Україні, а й в усьому світі. Ті великомасштабні заходи, що проходять за участю підприємства, набувають широкого визнання й додають йому незаперечного авторитету.


Урочистості відкрили творчі колективи міста

– Азотівці добре розуміють істину: «Робимо для міста – робимо для себе». А тому нехай в усьому вас супроводжує удача. Нехай ваша невпинна праця на благо товариства, на благо всієї України буде гідно оцінена. Зі святом вас, дорогі мої! – наголосила Валентина Борисівна.

Зі словами щирої вдячності та привітанням на адресу колективу хіміків «Азоту» звернувся Герой України, голова Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб, який наголосив на тому, що завдяки підприємству регіон має свої особливості. Його потужний внесок  відчутний у кожній добрій справі. У числі найсвіжіших – це підписання шефських угод між ПАТ «АЗОТ» та десятьма школами міста. Сергій Борисович також подякував ветеранам праці старшого покоління, які робили перші кроки в розвитку і становленні підприємства, виводячи його на вершини хімічного олімпу.

Привітали хіміків голова Черкаської обласної ради Валерій Черняк, виконуючий директор Союзу хіміків України Володимир Ковалевський, перший заступник міського голови Віктор Беззубенко, заступник обласного голови профспілки хімічної та нафтохімічної промисловості, голова профкому ПАТ «АЗОТ»  Василь Іванов, які вручили виробничникам заслужені нагороди та Почесні грамоти.


Знак пошани отримує Олександр Полішко (праворуч)

– Переживаю приємні емоції від того, що моя багаторічна діяльність на підприємстві оцінена  високою нагородою – нагрудним знаком «Знак пошани за заслуги перед хімічною галуззю України», – поділився враженнями начальник цеху К-6 Олександр Полішко. – Впевнений, що такий стан душі переживає кожен азотівець, який з нагоди професійного свята отримав визнання.

ТРУДОВІ ДИНАСТІЇ «АЗОТУ»  ОТРИМАЛИ  ПОДАРУНКИ
Родзинкою цьогорічного святкування Дня хіміка стало нагородження трудових династій підприємства цінними подарунками. Цю урочисту місію виконали Почесний Президент ПАТ «АЗОТ» Валентина Жуковська та Голова Правління ПАТ «АЗОТ» Віталій Скляров. Першою на сцену запросили династію Іващенко-Романенко в числі мами – Ольги Григорівни Іващенко та двох її синів – Валентина і Дмитра Романенків. Ольга Григорівна працює комірником в цеху А-5, її загальний стаж складає 43 роки й 9 місяців; Валентин і Дмитро  – апаратниками підготовки сировини 4 розряду в цеху А-5 (стаж роботи Валентина – 19 років і 2 місяці, Дмитра – 9 років і 4 місяці). Загальний стаж династії – 72 роки й 3 місяці. Валентина Борисівна зачитала на адресу родини  Подяку  від Голови Ради Групи компаній Group DF Дмитра Фірташа і побажала подальших благ у виробничій діяльності.


Династія Іващенко-Романенко


В.Л.Скляров зачитує Подяку родині Кудрів

Трудову династію Кудрів започаткував батько  Володимир Михайлович ще 1 серпня далекого 1979 року. На рік пізніше прийшла працювати на підприємство й мама – Ангеліна Петрівна. Коли у родини підросли сини, то також вирішили долучитися до виробничої естафети батьків. Отже, Володимир Михайлович трудиться котельником 6 розряду в управлінні капітальних ремонтів (стаж на «Азоті» 31 рік і 4 місяці); Ангеліна Петрівна – прибиральницею службових приміщень в цеху М-6 (стаж роботи 29 років і 4 місяці), старший син  Олег – електрозварником ручного зварювання 5 розряду в УКР (стаж роботи 9 років і 3 місяці); менший син Олександр – електрозварником ручного зварювання 6 розряду в цеху М-6 (стаж – 6 років і 7 місяців). Загальний стаж династії – 76 років і 6 місяців.

Вся династія Культенків трудиться в одному цеху очистки промислових і стічних вод. До її складу входять: батько Іван Дмитрович – електромонтер 6 розряду (стаж роботи 42 роки 11 місяців); дочка Людмила Бобух – прибиральниця службових приміщень (стаж – 15 років і 5 місяців) та  син Олександр – електромонтер 5 розряду (стаж – 12 років і 8 місяців). Загальний стаж династії 71 рік.
В дарунок за вагомий внесок у розвиток рідного підприємства родини отримали чудові плазмові телевізори.

ДЛЯ АЗОТІВЦІВ СПІВАЛА ТАМАРА ГВЕРДЦИТЕЛІ
Народна артистка Грузії і Росії, володарка багатьох премій і титулів та одного з найкрасивіших голосів на російському музичному небосхилі і просто гарна жінка Тамара Гвердцителі подарувала працівникам «Азоту» справжнє свято високого мистецтва.
Особливо зворушили зал знайомі всім пісні, надзвичайно проникливо виконані співачкою чистою українською мовою – «Сіла птаха» та «Скрипка грає». Не могли нікого залишити байдужими й французькі твори: «Буду ждать тебя» (пісня на музику Мішеля Леграна до фільму «Шербурзькі парасольки»), «Padam, padam, padam», яку виконувала безсмертна Едіт Піаф. Справжнім гімном коханню і музиці прозвучала пісня «Вечная любовь» (з кінофільму «Тегеран-43»).

Тамара Гвердцителі виконує свої пісні декількома мовами: російською, грузинською, французькою, іспанською, італійською, англійською, українською та ідиш. В її репертуарі є і стародавні народні пісні різних народів, оскільки родина Тамари Михайлівни багатонаціональна. Існує думка, що репертуару цієї співачки вистачило б відразу на кількох зірок сучасної естради.

У кінці свого виступу артистка привітала всіх присутніх у залі з Днем хіміка та побажала подальших успіхів у праці,  а жінкам – пізнати радість кохання і материнства, що є найбільшою цінністю. Адже сама Тамара Михайлівна виростила сина, який нині живе закордоном, і дуже любить та поважає свою маму. Цим двом найріднішим та найдорожчим їй людям вона також присвятила пісні під час свого святкового концерту.









Ніна Гошуренко, фото Михайла Захаріна, Наталії Бакалової

Возврат к списку