<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

21.08.2013

ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM допомагає підшефним школам готуватися до 1 вересня

Ремонти в приміщеннях та на території, придбання нових меблів та оргтехніки…таку допомогу надає Черкаський «АЗОТ» OSTCHEM 10-ти підшефним школам міста, які нині активно готуються до початку навчального року. Загалом, на ремонт у кожній із шкіл буде витрачено 35 тис. грн.

Нагадаємо, що угоди про шефську допомогу школам було підписано в травні цього року. За кожною з них тоді було закріплено по три цехи підприємства та куратор. Вони, власне, і відповідають за все, що робиться для підшефних. Частина робіт виконується працівниками цехів, частина – підрядними організаціями. Так, за школу №4 відповідають цехи К-3 (розподілу повітря), М-7 (виробництво карбамідо-аміачної суміші) та цех контрольно-вимірювальних приладів та автоматики (КВПіА).


Так співпало, що нові перила в школі №4 встановлював її випускник, зварювальник
підрядної організації ТОВ «Техмонтажсервіс» Сергій Цуканов


– Ми багато роботи переробили в комп’ютерному класі: зняли та почистили батареї опалення, виконали ремонт стелі, встановили кондиціонер, відремонтували комп’ютери, бо з восьми машин працювали лише три, – розповідає куратор цієї школи, заступник начальника проектно-конструкторського відділу ПАТ «АЗОТ» Володимир Ярополов. – А ще відновили асфальтне покриття на в’їзді, пофарбували роздягальні спортзалу, встановили вхідні ворота в школу, нові огородження з перилами на центральному вході…

– Таких спонсорів у школи ще не було мабуть за всю історію її існування, – зізнається директор ЗОШ №4 Василь Сабадаш. – На останній дзвоник нам подарували телевізор для мультимедійних систем в кабінет фізики, обіцяють також придбати ноутбук, а до Нового року – подарунки дітям. І головне, що всі зобов’язання, які бере на себе «Азот», виконуються. Ми дуже вдячні керівництву підприємства, особисто Валентині Борисівні Жуковській, нашому куратору – Володимиру Григоровичу Ярополову та всім працівникам, які безпосередньо виконували роботу.


В.Сабадаш: «З восьми комп’ютерів у класі працювали лише три»

Тривають нині ремонтні роботи і в школі № 5, яка під опікою цехів водопостачання і промислової каналізації (ВПіПК), господарської діяльності (ЦГД), ремонтно-будівельного цеху (РБЦ) та К-4 (виробництво циклогексанону).

Як розповів куратор цієї школи, начальник цеху ВПіПК Олександр Сандецький, в першу чергу азотівці взялися за ремонт туалетів. Так, цього року на другому поверсі капітально відремонтують санвузол для дітей з особливими потребами та наведуть лад в туалеті для хлопчиків. Крім того, вже замінено і пофарбовано 60 погонних метрів опалення, труби якого в деяких місцях нагадували новорічну гірлянду з чопиків, фартушків та хомутиків. Допомогли шефи і з демонтажем старої напіврозваленої теплиці. При цьому вивезли 16 вантажівок будівельного сміття. Почали також наводити лад на території школи – заасфальтували 100 м2 подвір’я, встановили два баскетбольних щити на спортмайданчику, придбали і передали в користування школі дві газонокосарки.

– Це тільки початок. Роботи дуже багато, доводиться вирішувати безліч поточних питань, але воно того варте, коли бачиш кінцевий результат і розумієш, що все це робиться для дітей, – зізнається Олександр Борисович. – Приємно бачити вдячність в очах людей. В усіх школах кажуть, що такої допомоги спонсорами не надавалося за всю історію існування навчального закладу.

Загалом по школах виконано величезний обсяг робіт. Наприклад, у ЗОШ №12  відремонтовано навіть частину теплотраси на території школи та обладнання теплового пункту, інакше цей навчальний заклад увійшов би в опалювальний період із серйозними проблемами.

Розповідаючи про зроблене, почесний президент ПАТ «АЗОТ» Валентина Жуковська зазначила, що «фронт» ремонтних робіт у підшефних підприємству навчальних закладах було визначено під час попередніх зустрічей представників підприємства з педагогічними колективами та батьківськими комітетами шкіл. В результаті обговорення обрали найбільш проблемні ділянки та найнагальніші питання, які нерідко потребували вирішення вже не один рік. Про результати такої співпраці, а також про її подальші перспективи говоритиметься на батьківських зборах, які пройдуть напередодні 1 вересня.

Валентина Жуковська також подала інформацію про основні роботи, виконані в підшефних ПАТ «АЗОТ» школах.

Школа №5 – капітально відремонтовані туалети на 2 поверсі, відновлений спортивний майданчик із баскетбольними щитами, впорядковано територію.

Школа № 18 –  відновлено фасад корпусу школи, відремонтовано покриття спортивного майданчика, встановлено дитячий майданчик біля школи молодших класів, впорядковано територію школи, виконано частковий ремонт класних приміщень.

Школа №20 – відремонтовано фойє, 2 дитячих туалети, постелено новий лінолеум у класних приміщеннях, впорядковано спортивне обладнання та обладнання для музичних занять, закуплено періодику для бібліотеки, впорядковано територію школи.

Школа №13 – відремонтовано спортивний зал та роздягальні спортивного залу, впорядковано та озеленено територію школи, встановлено охоронну сигналізацію.

Школа №12 – проведено один із найбільших обсягів робіт: відремонтовано частину теплотраси на території школи, обладнання теплового пункту, відремонтовано малий спортивний зал, придбано нові меблі на кафедру виховної роботи.

Школа №10 – зробили акцент на ремонті електропроводки та ремонті сантехнічних приміщень (ремонт туалетів, душових та роздягалень у спортзалі, частковий ремонт каналізації).

Школа №2 – капітально відремонтували фасадну частину школи і територію навпроти центрального входу, впорядкували територію школи.

Школа № 21 – проведено давно очікуваний ремонт актової зали, сантехнічного вузла, замінено 9 дверей у шкільних приміщеннях, перевірено та проведено необхідний ремонт у електропроводці школи, впорядковано територію.

Школа № 22 – відремонтовано центральний вхід, проведено капітальний ремонт сходів та перил, замінено вхідні двері, впорядковано територію школи.

За матеріалами Прес-центру ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку