<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

04.09.2013

Хор ветеранів ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM підтверджує звання «народний»

Більше 70-ти пісень у репертуарі, авторські твори та обробки народних пісень, участь у фестивалях та конкурсах різних рівнів… це далеко не всі заслуги хору ветеранів «Азоту», який нині підтверджує присвоєне йому в 2010 році звання «народний аматорський колектив профспілок України».





Така процедура проводиться раз на три роки. Колектив повинен постійно поліпшувати свою майстерність та розширювати репертуар, регулярно давати концерти та брати участь у престижних конкурсах і фестивалях. Відомий не лише на Черкащині, а і в інших куточках України, хор ветеранів «Азоту» відповідає всім цим вимогам. На його рахунку участь у всеукраїнських фестивалях у Києві та Севастополі (2005 рік), міжнародному фестивалі «Поліське коло» (Чернігів, 2007 рік), фестивалі до Дня перемоги (м. Сміла, 2010 рік), фестивалі підприємств холдингу OSTCHEM (Сєвєродонецьк, 2012 рік) та інших, а на скількох концертах виступали хористи, важко й перелічити. Так, 14 вересня колектив запросили в м. Керч, де азотівці братимуть участь у святковому концерті з нагоди 40-річчя присвоєння місту звання «героя».

– Наш хор існує вже 12-ть років, найстаршому його учаснику за вісімдесят, наймолодші приходять відразу після виходу на пенсію, – розповідає керівник та концертмейстер колективу Володимир Іванович Лященко. – Нерідко нові учасники, пропонують нові пісні, які виконуються на їхній малій батьківщині. Тому в нашому репертуарі є такі самобутні твори, які не виконує ніхто на Черкащині.

Володимир Лященко й сам пише музику на вірші черкаських авторів, а також робить обробки пісень, адаптуючи їх до самобутнього виконання свого колективу. Тож, азотівцям було чим здивувати атестаційну комісію. Хор дав великий концерт на два відділення.

– На мою думку цей колектив один із найсильніших на Черкащині, – зазначила заступник голови атестаційної комісії, заслужений працівник культури України, депутат Черкаської обласної ради Любов Величко. – Його творчість відповідає всім вимогам, передбаченим положенням про порядок присвоєння звання «народного аматорського колективу профспілок України». Комісія високо оцінила продемонстрований колективом доробок, тому переконана, що Федерація профспілок і на обласному, і на всеукраїнському рівні прийме рішення про присвоєння колективу заслуженого звання.

Як зазначила староста хору Лариса Павлівна Бондаренко, запорукою успіху хору є величезне бажання його учасників співати, а ще – відданість мистецтву та вболівання за спільну справу.

За матеріалами Прес-центру ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку