<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

13.09.2013

ОФІЦІЙНА ПОЗИЦІЯ ПАТ «АЗОТ» ЩОДО ПИТАННЯ ОЧИСНИХ СПОРУД м.ЧЕРКАСИ

У 1992 р. через незадовільний технічний стан були виведені з експлуатації очисні споруди міста Черкаси. З цього часу, на прохання міської влади, відповідно до рішення Черкаської міської ради №96 від 24.03.92 р., ПАТ «АЗОТ» приймає на очищення міські каналізаційні стоки. Договір щодо надання послуги з очистки стічних вод затверджується щорічно.

Очисні споруди ПАТ «АЗОТ» передбачені технологічною схемою виробництва мінеральних добрив та є невід’ємною частиною підприємства.

З моменту надання послуги з очистки стічних вод міста, ПАТ «АЗОТ» щороку інвестує серйозні гроші у модернізацію системи очистки вод. Якщо у 2005 році ця сума становила 2,5 мільйона гривень, то вже у 2011-му вона склала 25 мільйонів гривень. Близько 21 мільйона гривень інвестовано за останній період і до кінця 2013 року має бути освоєно ще 2,5 мільйона гривень.

Калькуляція тарифу послуги з очистки стічних вод для міста ґрунтується виключно на СОБІВАРТОСТІ (що засвідчують відповідні розрахунки).

Водночас, заборгованість КП «Черкасиводоканал» перед ПАТ «АЗОТ» складає близько 20 млн.грн.

Враховуючи вищесказане, ПАТ «АЗОТ» сподівається, що найближчим часом депутати міської ради знайдуть альтернативну можливість очистки стічних вод без використання очисних споруд ПАТ «АЗОТ».

Возврат к списку