<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

06.11.2013

Підтримуючи черкаські школи, «Азот» дбає про майбутнє покоління

«Діти – наше майбутнє» – цей вислів знають всі, але далеко не всі роблять конкретні справи, щоб допомогти їм сьогодні, коли вони цього найбільше потребують. Турбота про дітей – один з пріоритетних напрямків соціальної політики Черкаського ПАТ «Азот» OSTCHEM, що включає в себе виробництво та встановлення дитячих майданчиків, шефську допомогу школам, численні проекти, що сприяють культурному, інтелектуальному, духовному та фізичному розвитку дітей.

ВСТАНОВЛЕННЯ ДИТЯЧИХ МАЙДАНЧИКІВ

Цього року ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM виготовило та встановило 8 дитячих ігрових майданчиків. У жовтні один із них прикрасив територію Черкаської спеціалізованої школи №17,  інший – двори багатоповерхівок по вулиці Вербовецького, 5 та Орджонікідзе, 147.

В урочистому відкритті майданчика в школі №17 взяли участь Голова Правління ПАТ «АЗОТ» Віталій Скляров та почесний президент підприємства Валентина Жуковська.

– «Азот» розпочав виробництво такої важливої і потрібної для міста продукції, щоб наші діти могли повноцінно відпочивати, розвиватися та гратися на якісному і безпечному обладнанні, – зазначив Віталій Скляров. – У наступному році ми продовжуватимемо цю роботу, а ще налагодимо виробництво обладнання для спортивних майданчиків.

Встановлення ігрового майданчика дуже радісна подія, яка бодай частково допомогла вирішити проблему відпочинку дітей під час перебування на групі продовженого дня. 


У школі №17 навчаються 1800 дітей, тому й потреба в ігровому та спортивному обладнанні тут дуже велика. Як запевнила почесний президент «Азоту» Валентина Жуковська, до кінця навчального року в найбільшій школі Черкас буде встановлено також сучасний спортивний майданчик.



Справжньою радістю для місцевих дітлахів та їхніх батьків стала й поява майданчика у дворах будинків по вулицях Вербовецького та Орджонікідзе, адже донині, щоб погратися, малечу доводилося водити на ігровий майданчик розташований на площі 700­-річчя. Новий майданчик став улюбленим місцем відпочинку дітвори, гармонійно вписався у відведені для нього розміри і став окрасою всього двору.


– Діти – це наше майбутнє. І я впевнена, що в серці кожної людини є мрія, щоб вони були щасливими, успішними та здоровими. Я рада, що наша соціальна програма в першу чергу підтримує дітей, – виступаючи перед громадою зазначила Валентина Жуковська. – Із Громадською радою Черкас наступного року ми складемо нову програму, яка буде передбачати встановлення не тільки ігрових, а й спортивних майданчиків для старших дітей.

ШЕФСТВО НАД ШКОЛАМИ

Триває тісна співпраця ПАТ «АЗОТ» і з підшефними школами. Нагадаємо, що угоди про шефську допомогу з 10-­ма школами міста були підписані керівництвом підприємства у травні цього року. Але за цей порівняно невеликий проміжок часу школи отримали таку допомогу від шефів, яку не отримували від усіх благодійників разом узятих за десятки років. На ремонти та придбання необхідного обладнання в школах було виділено півмільйона гривень. Обрані підприємством школи не належать до розряду прес­тижних чи багатих і роками не могли вирішити життєво важливі питання: ремонт туалетів, спортзалів, комунікацій…


СПОРТИВНИЙ РОЗВИТОК ДІТЕЙ – КУБОК «АЗОТУ»

Яскравим прикладом турботи ПАТ «АЗОТ» про всебічний розвиток дітей є проведення в місті змагань з міні­-футболу серед школярів на Кубок «Азоту». Нині тривають ігри 1/8 фіналу Кубка, відкриття якого відбулося 28 вересня. У змаганнях беруть участь команди з 22 шкіл міста.


– Гідну зміну професійним спортсменам потрібно виховувати вже сьогодні, і саме такі турніри цьому сприяють, загартовуючи в маленьких спортсменах волю до перемоги, – відзначив Віталій Скляров. – Тому наше підприємство вже вдруге цього року проводить ігри на Кубок «Азоту» і можливо, вони стануть гарною спортивною традицією нашого міста.

За матеріалами Прес-центру ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM 

Возврат к списку