<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

19.11.2013

Черкаський семикласник переміг у міжнародному вокальному конкурсі імені Шаляпіна

Данило Шаренко, учень 7-го класу черкаської школи № 22, завоював диплом лауреата I ступеня на Міжнародному фестивалі-конкурсі хорового та вокального мистецтва ім. Ф. І. Шаляпіна, який відбувся в Ялті.



Цього року за перемогу в престижному фестивалі змагалися 200 вокалістів з різних куточків України, Росії, Узбекистану, Казахстану, Білорусі, Сербії та Китаю. Конкурсанти різних вікових категорій змагалися у жанрі академічного, народного та естрадного вокалу. Конкурсну програму оцінювало незалежне міжнародне журі, до складу якого увійшли заслужені діячі культури з України та Росії, педагоги консерваторій та музичних вишів. Головою журі була професор Луганського національного університету ім. Т. Г. Шевченка, народна артистка України Джульєтта Якубович.

Данило навчається також у музичній школі № 3 по класу акордеона і займається вокалом. Серед його попередніх досягнень: перше місце у Міжнародному конкурсі «Прем’єр» у Києві (2012 р.), друге місце на обласному фестивалі ім. Т. Г. Шевченка (2012 р.) й обласному конкурсі «Таланти твої, Черкаси» (2013).

Фінансову підтримку для участі в конкурсі ім. Ф. І. Шаляпіна Данилу надав Черкаський «Азот», який входить до холдингу OSTCHEM (об’єднує азотні активи Group DF). «Талановиті діти повинні брати участь у змаганнях такого рівня: це не тільки додає їм упевненості, але й зміцнює бажання займатися ще наполегливіше. Водночас для участі у престижних конкурсах необхідні кошти, яких і так не вистачає в шкільному бюджеті. На щастя, у нашому місті є великі підприємства, які готові допомагати», – каже Руслан Ткалич, директор черкаської школи № 22.

«Черкаський «Азот» як містоутворююче підприємство багато уваги приділяє допомозі дітям, зокрема сприяє їх творчому та духовному розвитку», – прокоментував Голова Правління ПАТ «Азот» Віталій Скляров. – «Тому, коли директор однієї з наших підшефних шкіл звернувся до нас з проханням підтримати Данила на міжнародному вокальному конкурсі, ми з радістю відгукнулися».

Раніше Черкаський «Азот» виділив по 50 тисяч гривень для кожної з 10-ти підшефних шкіл на ремонт та придбання меблів, а також на купівлю комп’ютерів, оргтехніки й устаткування. «Підтримка освіти – один із пріоритетних напрямків корпоративно-соціальної діяльності компанії Group DF, частиною якої ми є», – зазначив Віталій Скляров. – «У рамках підтримки освіти ми підписали шефські угоди з 10 школами на 5 років. Приємно, що це робиться для дітей, в тому числі і для дітей наших співробітників».

Окрім Черкаського «Азоту», ще одне підприємство холдингу OSTCHEM - «Концерн Стирол» спонсорує збірні команди Горлівки з хімії, біології й математики на Всеукраїнських шкільних турнірах й олімпіадах. Холдинг системно підтримує хімічну освіту. Насамперед допомагає в організації всеукраїнських олімпіад з хімії серед школярів, підтримує національну збірну на різноманітних міжнародних змаганнях, виділяє спеціальні стипендії для вчителів, чиї вихованці здобувають першість на змаганнях.

За матеріалами Прес-центру ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку