<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

27.01.2014

Над храмом у хуторах засяяли надкупольні хрести

На другий день після святого Водохреща  в селі Хутори встановили три хрести на Храмі Різдва Іоанна Хрестителя і Всіх Святих в землі Черкаській просіявши. Обряд освячення провів Митрополит Черкаський і Канівський Софроній. Разом з тим Владика закликав усіх присутніх цього дійства до збереження  витоків духовності, моральних цінностей, які є основою суспільства, його живим корінням…

Церква в Хуторах, яку зводили майже 15 років, одна з найвищих в області. Разом із хрестом її висота сягає 52 метри. Її  куполи, здається, сяють в самісінькому небі.


– Будувалася вона, як зрештою і мають будуватися Божі храми, з любов’ю, старанням і молитвою. А відтепер на ній з’явилися хрести, як символи перемоги добра над злом. Хай вони дають кожному прихожанину духовну силу, Божу милість і благословення. Я щиро вірю в те, що Божа благодать завжди буде знаходитися на цьому святому місці і сердечно дякую всім, хто причетний до цієї богоугодної справи. Особливу подяку за багаторічну співпрацю висловлюю керівництву та хімікам ПАТ «АЗОТ». Саме фінансова підтримка з їхнього боку та надання спеціальної техніки сприяли завершенню будівництва  святині, – сказав настоятель храму протоієрей Олег.

В.Булгару біля крана «Liebherr»

До речі, вантажно-підіймальні роботи із встановлення хрестів здійснював досвідчений машиніст багатотонного крана (єдиного в області) автотранспортного цеху Черкаського «Азоту» Василь Георгійович Булгару, який до цього «вивершував» тут на 50-метрову висоту три куполи. Загалом за період роботи Василь Георгійович на 23 храмах не лише Черкаської, а й інших областей, встановив чимало куполів різної ваги і на різну висоту.

Урочисто освятив хрести Митрополит Черкаський і Канівський Софроній


За матеріалами Прес-центру ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку