<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

28.03.2014

Цеху електропостачання ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM виповнюється 50 років

1 квітня 1964 року було призначено першого начальника цеху електропостачання (ЦЕП) Миколу Івановича Колесника. Цю дату тепер вважають другим днем народження структурного підрозділу, оскільки наказ про його створення було підписано ще в березні.

Вже півстоліття надважливим завданням цеху залишається забезпечення хімічного виробництва електроенергією, організація та підтримка безпечного режиму роботи обладнання. Без спеціалістів цеху на підприємстві не проходить жодна реконструкція чи капремонт.

Начальник цеху електропостачання Борис Павлович Кашперук

Колектив цеху електропостачання – це 115 висококваліфікованих працівників. Представники різних поколінь разом вирішують відповідальні виробничі завдання, обмінюються досвідом і знаннями. Професійність та командний дух – ці риси властиві кожному спеціалісту. «Золотий фонд» цеху представляють: А.В.Трембач, С.М.Братчик, І.П.Ступак, О.М.Демський, С.Є.Мельцов, В.В.Швед, М.З.Бусел, Ж.В.Євсєєва, І.М.Шулежко, М.М.Чорний, І.М.Іщенко, О.А.Шкляр, В.О.Бояров та ін.

– Сьогодні наш цех експлуатує 5 головних понижуючих підстанцій 110/6 кВ, 31 розподільчу підстанцію 6 і 10 кВ, 92 трансформаторні підстанції 6/0,4 кВ, проводить ремонти з налагоджування й випробування всіх видів енергетичного обладнання, засобів релейного захисту й автоматики, кабельних комунікацій і мереж протяжністю більше 300 км тощо, – розповідає начальник цеху електропостачання Борис Кашперук. – Крім того, ми постійно замінюємо застаріле обладнання підстанцій, аби уникнути зупинки виробництва через недоліки в роботі нашого обладнання.

Колектив ЦЕП регулярно відслідковує всі новинки на ринку сучасних технологій. Кожного року спеціалісти відвідують столичні виставки за участі іноземних виробників. Протягом останніх років у цеху було впроваджено декілька модернізаційних проектів – заміна вимикачів 110 кВ на всіх голов­них підстанціях, заміна обладнання підстанцій цеху А­-3 та М­-6 на французьке «Schneider Electric». Також нещодавно на головній підстанції 02 стару акумуляторну батарею вітчизняного виробництва замінили сучасним німецьким аналогом. У перспективі – реконструкція цієї підстанції, яка передбачає заміну двох трансформаторів. Втілення проекту коштуватиме більше 30 млн. грн.

Працівники цеху електропостачання на ЦПУ

З метою забезпечення ефективного і якісного обслуговування електрообладнання постійно оновлюється арсенал інструментів та приладів. Електротехнічна лабораторія ЦЕП за своєю комплектацією – найкраща в Черкаській області. Наприклад, у 2012 – 2013 рр. було закуплено універсальні діагностичні комплекси для релейного захисту й автоматики «Ретом­-61».

– Обслуговування, налагодження та ремонт новітнього обладнання вимагають застосування інших методів і підходів. Тому особливу увагу ми акцентуємо на підвищенні професійної майстерності наших працівників, – зауважує Борис Павлович. – Спеціалісти цеху постійно проходять навчання на базі товариства або ж у навчальних центрах України.

Ще одним пріоритетом цеху електропостачання є покращення умов праці спеціалістів. Так, минулого року було проведено ремонт системи опалення та водопостачання, установку нових бойлерів у трьох корпусах структурного підрозділу. Щорічно проводиться ремонт побутових приміщень. Усі кімнати для прийому їжі обладнано холодильниками, мік­рохвильовими печами, електричними плитами та чайниками. Крім того, в цеху проводять реконструкцію мереж освітлення приміщень підстанцій, майстерень, лабораторій, кабінетів, коридорів.

До речі, працівники ЦЕП можуть похизуватися не лише професійними, але й спортивними та творчими досягненнями. На полиці в кабінеті Бориса Павловича красується колекція з 37 кубків. Робітники серйозно займаються настільним тенісом, міні­-футболом, волейболом, дартсом, грою в шахи тощо. Є в цеху і співаки. Минулого року начальник дільниці оперативної служби Жанна Євсєєва підкорила глядачів і журі корпоративного фестивалю-­конкурсу «OSTCHEM співає».

Зараз цех активно готується до золотого ювілею. Над розробкою програми працює спеціально створений оргкомітет. За словами Бориса Кашперука, на день народження ЦЕП запросять близько 25 ветеранів праці. 27 березня для них провели екскурсію по цеху та підприємству. Самі ж урочистості відбудуться 4 квітня.

Бажаємо колективу цеху наснаги, легких трудових буднів, нових досягнень та звершень!

За матеріалами Прес-центру ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку