<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

14.04.2014

«АЗОТ» OSTCHEM: Більше тисячі працівників підприємства долучилися в Черкасах до акції «Зробимо Україну чистою»

Майже 1100 працівників ПАТ «АЗОТ», що входить до холдингу OSTCHEM (об’єднує підприємства азотної хімії Group DF), взяли участь у всеукраїнській акції «Зробимо Україну чистою» 12 квітня. Разом із жителями міста вони навели лад на 14 визначених ділянках у різних мікрорайонах Черкас та в 10 підшефних школах.

Під час акції було прибрано 16,5 гектарів території, ліквідовано 20 несанкціонованих сміттєзвалищ, зібрано й вивезено понад 224 кубічних метрів сміття, висаджено 75 дерев, 70 кущів, впорядковано 0,5 гектарів газонів та квітників.

Виробничники вийшли на суботник з усім необхідним інвентарем, матеріалами, прибиральною та вантажною технікою.

«Ми хочемо, щоб місто, в якому ми живемо й працюємо, було чистим, комфортним та красивим. Щороку до робіт долучається все більша кількість виробничників, тому нам вдається охопити більше територій для благоустрою», – розповідає Віталій Скляров, Голова Правління ПАТ «АЗОТ».«Приємно, що не залишилися осторонь від цієї акції школярі та студенти, адже від молоді залежить, яким буде обличчя нашого міста в майбутньому».

Найбільшу кількість представників молодого покоління – 200 осіб, зібрала арт-акція біля Черкаської міської лікарні №3, під час якої колись сірий бетонний паркан навколо медичного закладу перетворився на полотно для юних художників. Азотівці провели підготовку до цього мистецького заходу: упорядкували прилеглу територію, очистили та побілили 700 метрів паркана. Разом з учнями шкіл міста і студентами Східноєвропейського університету почали розписувати його картинами: зеленими деревами, галявинами, різнокольоровими квітами.
 
Юля Шевченко – апаратниця з виробництва карбаміду цеху М-2 створює свою композицію із виразними яскравими кольорами:

«Більшість лікувальних закладів мають байдужі холодні стіни, що аж ніяк не навіюють позитиву і не додають гарного настрою. Саме тому ми із Максимкою взялися за пензлі та внесли різнокольорові яскраві барви у ці сірі стіни», – розповідає Юля.

Юлія Шевченко та Максим Тесленко розмальовують паркан 3-ї міської лікарні

Учень 5-А класу ЗОШ №2 Максим Тесленко, який працює поруч із Юлею, вписуючи свій візерунок у загальну композицію «полотна», залюбки розповідає про своє захоплення моделюванням, а ще, що дуже любить малювати, тому і прийшов на суботник, щоб показати свою творчу майстерність.

Значний обсяг робіт працівники «Азоту» виконали в одному з найбільших мікрорайонів Черкас – «Митниця», де зібралося понад 300 осіб. Як розповів Володимир Солопенко, начальник соціально-комунального відділу (СКВ) ПАТ «АЗОТ», який відповідав за одну з ділянок у мікрорайоні, в роботах були задіяні працівники СКВ, управління капітальних ремонтів, цеху електропостачання, господарської діяльності та цеху з виробництва кристалічного капролактаму К-7. У розпорядження учасникам суботника було надано самоскид, прибирально-поливальний автомобіль та фронтальний навантажувач. Протягом дня азотівці прибрали від сміття прибудинкові території, узбіччя доріг, схили Дніпра, побілили дерева, розчистили та побілили бордюри, відремонтували та пофарбували лавки, упорядкували клумби для висадження квітів.

Мікрорайон «Митниця»


Хід виконання робіт на всіх майданчиках особисто контролював заступник Голови Правління,
Технічний директор Віктор Михайлович Олійниченко (другий зліва)

«Головне – підходити до справи з ентузіазмом і бажанням, тоді й настрій буде відмінний, і працюватиметься легко», – говорить електромонтер цеху К-7 Ірина Петрова.«Якби частіше проводились такі акції і черкащани масово долучалися до них, наше місто стало би більш чистим та охайним. А ще краще – виховувати в людях екологічну культуру, бо чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять».

З самого ранку розпочалися роботи і на околиці міста – в районі радгоспу «Черкаський». Крім прибирання території, санітарної обрізки та біління дерев, тут було проведено ремонт дорожнього покриття вул.Пацаєва, якого місцеві жителі чекали багато років.

За підтримки працівників підприємства пройшли суботники в 10 підшефних школах ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM. У навчальних закладах прибирали територію, білили бордюри й дерева, висівали траву й квіти.

Азотівці білять дерева на території ЗОШ №5

«Азот» OSTCHEM забезпечив школу необхідним для проведення суботника інвентарем, рукавицями, мішками для сміття», – розповідаєАлла Іванова, директор ЗОШ №12. – «Працівники підприємства обрізали дерева, розчистили кущі, надали вантажну техніку та допомогли вивезти сміття з території школи».

Виробничники вантажать сміття у ЗОШ №12

Черкаський «Азот» активно долучається до загальноміського суботника вже третій рік поспіль.

«Реєстрація та участь трудового колективу ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM в акції «Зробимо Україну чистою» – справжній вияв корпоративного волонтерства. Акція є значущим всеукраїнським еколого-просвітницьким заходом, який отримав високу всебічну оцінку й суспільне визнання», – наголосив заступник директора департаменту екології та природних ресурсів Черкаської ОДА Олексій Баранов.«Важливо, що співробітники товариства роблять свій внесок у загальну справу. Всі ми живемо в одному місті, ходимо одними вулицями і кому, як не нам, черкащанам, дбати про нього».

За матеріалами Прес-центру ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку