<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

15.04.2014

Черкаський «Азот» OSTCHEM організував безкоштовне мамографічне обстеження для своїх працівниць

ПАТ «АЗОТ» Черкаси, що входить до холдингу OSTCHEM (об’єднує підприємства азотної хімії Group DF), спільно з Черкаським обласним онкодиспансером реалізують програму боротьби з раком молочної залози. Цьогоріч безкоштовне обстеження на пересувному мамографі обласного онкодиспансеру пройшли 600 жінок-виробничниць.

Обстеження проходило на базі МСЧ ПАТ «АЗОТ» з 19 березня по 3 квітня.

ПАТ «АЗОТ» перерахував лікувальному закладу 60 тисяч гривень на придбання витратних матеріалів необхідних для обстежень.

«На сьогодні цей рентгенографічний метод – найточніший у діагностиці новоутворень молочної залози. В МСЧ власного відповідного обладнання немає. Тому у разі виявлення підозрілих змін чи новоутворень під час  обов’язкових щорічних профоглядів, ми були змушені направляти жінок  на мамографію в лікувальні заклади міста, де завжди великі черги», – розповідає в.о. головного лікаря медико-санітарної частини (МСЧ) ПАТ «АЗОТ» Надія Здоровець.

Проте жінки не завжди знаходять для цього час і кошти. Разом з тим світова медична практика рекомендує всім жінкам після 40 років, проходити мамографічне обстеження раз на два роки, а після досягнення 50-річного віку – щороку. 

На «Азоті» працюють 1593 жінки, 1200 з них досягли 40-ка і більше років. Тож, обстеження цього року пройшла рівно половина «групи ризику».

«Вперше централізоване мамографічне обстеження жінок на підприємстві  проводили в 2012 році. Тоді його пройшли 300 жінок. Нині – 600. Тобто, щороку кількість виробничниць, охоплених цим видом обстеження, збільшується», – зазначив директор департаменту з соціальних питань ПАТ «АЗОТ» Костянтин Саленко.«Адже збереження здоров’я працівників є одним із пріоритетних напрямків корпоративної соціальної відповідальності «Азоту», виконання якого гарантується Колективним договором підприємства». 

Жінки, які пройшли мамографію, тепер можуть бути спокійними за своє здоров’я.

«Мені рекомендували пройти таке обстеження, я знала, що це дійсно потрібно, але ж, мабуть, як і багатьом жінкам, бракувало часу, щоб це зробити. Тому як тільки дізналася, що організовується таке обстеження на нашому підприємстві, відразу записалася на нього», – розповіла працівниця управління капітальних ремонтів ПАТ «АЗОТ» Галина Хребтань.

Прийом жінок під час медичного огляду проводився, згідно з затвердженим графіком.

«Я прийшла на «свій» час. Черги не було, тому чекати не довелося. Дуже вдячна керівництву підприємства за надану можливість без відриву від виробництва пройти важливе, як для жінки, обстеження», – зазначила аналітик комп’ютерних комунікацій департаменту з інформаційних технологій «Азоту» Галина Шимко, яка вже вдруге пройшла мамографію на підприємстві.

Згідно зі статистичними даними, у структурі захворюваності жінок Черкаської області, як і України в цілому, рак молочної залози посідає перше місце серед усіх онкопатологій. Щороку в області виявляють до півтисячі нових випадків. Кожна четверта жінка звертається за медичною допомогою вже із занедбаною формою захворювання. 

«Дуже велику роль в боротьбі з онкопатологіями відіграють профілактичні огляди, які дають можливість виявити пухлину на ранніх стадіях, коли вона успішно піддається лікуванню», – наголосив заступник головного лікаря Черкаського онкодиспансеру Ігор Гайдай.«Тому справа, яку робить ПАТ «АЗОТ», дуже важлива й актуальна.  Ми раді, що змогли знайти в щільному графіку роботи пересувного мамографа вільний час і  допомогли  обстежити працівниць підприємства». 

За матеріалами Прес-центру ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку