<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

14.05.2014

Проектно-­конструкторському відділу ПАТ «АЗОТ» виповнилося 50 років

Проектно-­конструкторський відділ (ПКВ) Черкаського «Азоту» 9 травня 1964 року святкував не лише День Перемоги. Того дня його спеціалісти випустили свій перший проект. Як і 50 років тому, інженерна група відділу здійснює конструкторський супровід будь-­яких робіт на підприємстві – від ремонту приміщень до раціональних змін у веденні технологічного процесу та реконструкції окремих елементів виробництва.

Наказ про створення ПКВ було підписано за місяць до цієї події – 1 квітня. Першим начальником відділу став Віктор Іванович Войшвило, який був надзвичайно вимогливим, принциповим, але справедливим керівником. Сьогодні його справу продовжує син – Валерій Вікторович Войшвило.

– Спочатку я працював у ремонтній службі товариства. У ПКВ прийшов лише в 2004 році на посаду заступника начальника. Відтоді й розпочався період змін. Одним із пунктів «програми» розвитку нашого підрозділу став перехід від ручного до автоматизованого проектування на комп’ютерах. Звичайно тоді не всі хотіли замінювати мишкою і монітором вже звичні знаряддя праці – олівець і лінійку, – розповідає начальник ПКВ Валерій Войшвило. – 10 років тому тут було лише два комп’ютери. Їхню потужність навіть не варто порівнювати з можливостями сучасної техніки, якою тепер забезпечені всі працівники.

Начальник проектно-конструкторського відділу Валерій Вікторович Войшвило

Щороку інженери ПКВ Черкаського «Азоту» створюють близько 1000 різноманітних проектів. Серед тих, які було втілено в життя останніми роками: реконструкція виробництва магнезіальної добавки в цеху М­-9, встановлення установки для отримання катіоніту «Аквакатіон» у цеху І­-1, ремонт днища скрубера Е­-203 в цеху М­-2, заміна пневматичних засобів КВПіА на електронну систему управління процесом SCADA в цеху М-­7 та ін. Нині актуальною є розробка проектів з благоустрою різноманітних приміщень в структурних підрозділах товариства для ремонту кабінетів, побутівок, їдальні №4, спортивного залу.

Крім того, ПКВ постійно допомагає місту, розробляючи різні проекти. Зокрема, у разі потреби бере участь у ремонті напірних колекторів, якими транспортуються міські стоки. Також на фахівців покладено створення проектної документації для дитячих та спортивних майданчиків, які ПАТ «АЗОТ» встановлює в Черкасах.

Разом з комп’ютерною революцією і технічним оснащенням відбувалася кадрова комплектація відділу. Сьогодні колектив нараховує 29 осіб. За останні роки згуртована команда поповнилася перспективними молодими фахівцями, які пройшли жорсткий кастинг.

– Щоб стати конструктором, треба пропрацювати хоча б два роки. Лише диплому про вищу освіту, здобутих в університеті знань та важливих для нашої професії допитливості й комунікабельності замало, – зазначає Валерій Вікторович. – Новий спеціаліст має адаптуватися в колективі, стати частиною великої системи. Треба вивчити технологічні схеми виробничих цехів, особливості функціонування обладнання, познайомитися зі спеціалістами структурних підрозділів.

Працівники ПКВ регулярно підвищують кваліфікацію. Традиційною для відділу є участь у різноманітних технічних виставках, семінарах, конференціях, симпозіумах. Також вони проходять навчання на базі українських вищих нав­чальних закладів.


Колектив відділу вміє не лише злагоджено працювати, але й змістовно проводити час поза роботою. Відпочинок на природі, екскурсійні поїздки в інші міста, корпоративи з нагоди свят стали вже доброю традицією.

З нагоди ювілею бажаємо колективу відділу міцного здоров’я, родинного тепла й щастя, натхнення, незліченної кількості грандіозних та успішних проектів!

За матеріалами Прес-центру ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку