<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

27.05.2014

Черкаський «Азот» OSTCHEM завершив міські змагання ІІІ Весняного Кубка з міні-футболу

Черкаський ПАТ «АЗОТ», що входить до холдингу OSTCHEM (об’єднує підприємства азотної хімії Group DF), завершив проведення широкомасштабних міських змагань з міні-футболу на Кубок «Азоту». 24 травня відбулися фінальні ігри та нагородження переможців.

Спільний соціальний проект підприємства та міста «Кубок Азоту», спрямований на популяризацію та розвиток спорту в Черкасах, був започаткований рік тому. Змагання проходять втретє і стали вже традиційними. Цього року вони пройшли відразу в трьох лігах: дорослій, студентській та дитячій, залучивши команди з 22 шкіл міста, 16 студентських та 12 аматорських команд.

– Популяризація спорту та здорового способу життя – це один з важливих напрямків корпоративної соціальної відповідальності нашого підприємства, – розповідає Голова Правління ПАТ «АЗОТ» Віталій Скляров. – Два місяці члени команд-учасниць різних вікових категорій мали можливість відшліфовувати свою майстерність на змаганнях Кубка «Азоту», переймати досвід, знаходити друзів-однодумців. Тому в таких змаганнях не може бути переможців і переможених, адже попереду наступні Кубки, і всі мають рівні шанси добре потренуватися і здобути свою перемогу.

За результатами змагань перше місце в дорослій аматорській лізі здобула збірна команда ПАТ «АЗОТ», на другому місці – «Одна родина», на третьому – команда  торговельного центру «Епіцентр». Серед студентів найсильнішою стала команда Навчально-наукового інституту фізичної культури, спорту і здоров’я Черкаського національного університету (ЧНУ) ім.Б.Хмельницького. На другому місці – Черкаський політехнічний технікум. Третє місце дісталося також студентам ЧНУ – збірній факультетів. Серед шкіл-учасниць перше місце здобула команда приватної школи «Софія», друге – ЗОШ №2, третє – ЗОШ №13.

Гра команд ЗОШ №2 і ЗОШ №13

Переможець дитячої ліги - команда приватної школи «Софія» з Григорієм Асцатуровим

Збірна команда ПАТ «АЗОТ» після переможної гри

– Збірна «Азоту» з міні-футболу – сильна команда, яка виборює призові місця в різних змаганнях як міського, так і обласного рівня, – коментує організатор Кубка «Азоту», виконавчий директор Асоціації міні-футболу (АМФ) Черкаської області Григорій Асцатуров. – Цього року вони отримали срібло у вищій лізі зимового чемпіонату, який проводила наша асоціація, та вибороли перше місце в чемпіонаті Асоціації аматорського міні-футболу. Приємно, що і в змаганнях на Кубок «Азоту» перемога за господарями чемпіонату.

Урочисте нагородження переможців відбулося в спорткомплексі ПАТ «АЗОТ» де проходили й більшість ігор чемпіонату. Всі команди-призери отримали кубки та футбольні м’ячі, а команди, які посіли перші місця, – ще й комплекти спортивної форми. Окрасою свята став виступ танцювально-спортивного колективу ЗОШ №13 «Ірбіс».

Почесний президент  ПАТ «АЗОТ» Валентина Жуковська вручає нагороду команді ЗОШ №2

Кращий гравець дорослої аматорської ліги - Нікіта Соколовський (ПАТ «АЗОТ»)


У Черкаській приватній загальноосвітній школі «Софія», команда якої посіла перше місце на чемпіонаті, до футболу особливе ставлення. Тут кожну навчальну четверть відбуваються змагання між шкільними командами, причому не лише дитячими, а й командами вчителів.

– Футбол – це те, що цікаво і потрібно хлопцям, а оскільки це ще й командна та стратегічна гра, вона корисна для формування характеру і мислення», – зазначила директор приватної школи «Софія» Наталія Євтушенко. – Діти самі виявили ініціативу взяти участь у змаганнях, які проводить «Азот», адже раніше наші хлопці грали за інші команди і їм захотілося цього разу представити свою школу. Дуже добре, що «Азот» приділяє увагу розвитку спорту і проводить такі змагання.

Кращий гравець дитячої ліги - Маркіян Волкобой

Кращим гравцем команди «Софії» став 7-річний нападник Маркіян Волкобой, який забив на чемпіонаті 15 голів та показав хорошу техніку гри. Хлопчик вже 2 роки займається футболом, і, як зазначає його тренер Григорій Асцатуров, цілком можливо він стане майбутньою «зіркою» футболу.

За матеріалами Прес-центру ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM


Возврат к списку