<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

24.06.2014

Народжені під знаком Близнюків. На «Азоті» працюють двійнята, близнюки і навіть трійнята

Ми часто розповідаємо про династії «Азоту», проте не всі знають, що на підприємстві одночасно трудяться двійнята, близнюки і трійнята. До того ж дві такі братсько-­сестринські династії народилися під знаком Близнюків. Так, 15 червня відсвяткували один на всіх 26-­ий день народження Андрій, Віталій та Вікторія Коломійці, а 18 червня – Сергій та Андрій Трояни відзначили спільний 40­-річний ювілей.

Брати Трояни зізнаються, що повністю усвідомили наскільки їм пощастило народитися разом, коли пішли служити до армії і кожен відчув міцне та надійне плече брата. Після служби вони все роблять удвох. Разом поїхали зі свого рідного села Деймонівка, що на Полтавщині, до Черкас, влаштувалися на «Азот» апаратниками в цех з виробництва карбаміду М-­6, одружилися також з невеликою перервою. Тепер у них велика родина. У Сергія народилися синок і доця, у Андрія – два сини. Всі свята вони відзначають разом.

Нині обидва Трояни працюють машиністами компресорних установок, ще й в одній зміні.

Машиністи компресорних установок Сергій та Андрій Трояни

– Це дуже досвідчені та грамотні працівники на яких дійсно можна покластися, – розповідає начальник цеху М-­6 Ярослав Чорненко. – Коли я прийшов працювати в цех, Андрій мене стажував на робочому місці апаратника гранулювання. Вони дійсно дуже дружні і з роками все більше і більше зближуються.

До речі, сам Ярослав Григорович також має брата Станіслава, який працює в цеху апаратником синтезу і 23 березня цього року вони відзначили 40-­річчя. Тож, у М-­6 відразу дві династії двійнят та ще й одного віку.

А от трійнята Коломійці всі працюють у різних цехах. Андрій – електромонтером цеху К­-4, Віталій також електромонтером в цеху К-­1, а Вікторія – апаратником в цеху М-­7. Близнюки вони лише за гороскопом, адже в житті не надто схожі між собою зовні й зовсім різні за характером.

– Я була безмежно рада, коли дізналася, що очікую на трійню. Кількість мене не бентежила. Це ж мої первістки! Найстарший серед усіх – Андрій, наймолодша – Віка. Різниця між ними – півгодини, – розповідає Олена Миколаївна Коломієць, слюсар КВПіА цеху М-­9. – Звичайно було складно. Їх троє, а в мене тільки дві руки. Вийти погуляти надвір взагалі було надскладним завданням. Це сьогодні є «памперси» і пральні машинки автомат. У ті часи кожного дня мені доводилося прати руками до 140 пелюшок!

Малі бунтівники

Мама каже, що Віка – лідер у тріо з дитинства. Любила виховувати хлопців, кричала на них, якщо їй щось не подобалося. Сама Вікторія зізнається, що була «пацанкою». Навіть зачіску мала коротку. На вулиці завжди гуляла з Андрієм та Віталієм: і по деревах лазила, і у футбол з ними грала – зазвичай стояла на воротах.

– Ми були такими ж непосидючими, любили бешкетувати та галасувати, тож сусіди від нас потерпали, – зізнається Віка. – Одного разу по всьому будинку відключили воду. Ми вранці повідкривали крани, а от закрити забули, зібралися й пішли до школи. Коли повернулися, то з’ясувалося, що затопили три поверхи.

Трійнята Коломійці з мамою Оленою Миколаївною

– Сьогодні вони мої надійні помічники. Допомагають у всьому. Зараз всі разом роблять ремонт у квартирі, – говорить Олена Коломієць.

Статистика двійнят і трійнят на «Азоті» не ведеться, тож достеменно невідомо, скільки їх працює на підприємстві. Ми вже писали про династію Васильєвих, в складі якої є двійнята – Настя та Антон. А в медико­-санітарній частині «Азоту» трудяться медреєстраторами близнючки Наталія та Лідія Йосипенко.

За матеріалами Прес-центру ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку