<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

18.07.2014

Віталій Скляров: ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM завантажить виробничі потужності «на повну»

Після проведення капітальних ремонтів цехів, які відповідно до графіку підходять до завершення, ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM буде готовий до максимального навантаження виробничих потужностей, щоб виконати завдання із виробітку і поставки мінеральних добрив вітчизняним аграріям у період осінньої посівної. Про це повідомив Голова Правління Віталій Скляров під час робочої наради з провідними фахівцями управлінського складу, начальниками цехів, керівниками служб і відділів.

– Виконання якісних капітальних ремонтів, які зараз проходять в цехах А­-5, М­-6, М-­9, дозволить нам вийти на максимальне навантаження усіх виробничих потужностей і в повному обсязі виконати доведений план з виробітку та забезпечення мінеральними добривами потреб сільського господарства під час осінньої посівної кампанії. Після закінчення капітального ремонту візьме повне навантаження цех з виробництва аміаку А­-5. До максимального навантаження буде задіяний в роботі і цех з виробництва аміачної селітри, що працює на двох технологічних нитках, кожна з яких спроможна забезпечити добовий виробіток 1500 тонн. Сумарно – це 3000 тонн продукції. На повну потужність будуть працювати обидва цехи М­-2 і М­-6 з виробітку карбаміду, а також цех М­-7 із виробництва карбамідо­аміачної суміші (КАС). Максимальне навантаження усіх виробничих потужностей обумовлене тим, що із чотирьох підприємств азотної групи, що входять до холдингу OSTCHEM, через складну політичну ситуацію на Сході України, де відбуваються воєнні дії і де саме перебувають два інші підприємства, в працездатному стані залишаються Черкаський ПАТ «АЗОТ» і Рівненський ПАТ «АЗОТ».

Голова Правління В.Л.Скляров під час робочої наради

План із виробітку аміачної селітри розписаний до кінця року. Тобто, виробництво буде працювати і виконувати поставлені завдання. 
На максимальне навантаження цех М­-9 вийде після того, як ми повністю завершимо капітальний ремонт цеху А-­5 і почнемо напрацьовувати аміак, який, до речі, буде спрямовуватися виключно на подальшу внутрішню переробку для виробітку мінеральних добрив.

У самому ж цеху М-­9 зараз завершуються ремонтні роботи на одній з технологічних ниток, яку готують до пуску.

Об’єктивні фактори дещо стримували графік проведення капремонту в цеху М-­6 через те, що представники Науково­-дослідного інституту (НДІ, Росія, який спеціалізується на виробництві карбаміду), не змогли вчасно приступити до проведення ревізії і діагностики теплообмінного обладнання, яку вони повинні виконати згідно укладеного договору. Що стосується діагностики, яку виконує внутрішній відділ технічного нагляду, то тут проблем немає – все йде чітко за визначеним графіком і в установлені строки.

Начальник цеху М-9 І.Г.Мартем'янов, почесний президент В.Б.Жуковська, В.Л.Скляров
під час капремонту агрегату №1

Деякі корективи зараз треба буде внести у графік щодо забезпечення і поставки необхідних запчастин для того, щоб якомога швидше ми могли завершити всі обсяги робіт у цьому цеху і також приступати до його пуску. Тим паче, що перед зупинкою цеху на капремонт, ми почали випробування компресора К­-105. Пуск сучасного компресора К­-105, який є експериментальною моделлю компанії «Howden СKD Compressors s.r.o. (Чехія) і не має аналогів в Україні, у 1,5 разу перекриє потужності двох нині діючих компресорів К­-102 і К-­104, що дасть можливість значно підвищити продуктивність агрегату карбаміду. За нашими прогнозами, і в цьому ми вже пересвідчилися під час його випробування, виробіток може сягнути із проектних 1000 тонн до 1550 тонн карбаміду на добу. Тобто, це є досить таки вагомий показник.

То ж будемо налаштовуватися на тривалу і стабільну роботу. Нині працюють цехи М­-2, А­-3, М-­9 (одна технологічна нитка), М­-5.

За матеріалами Прес-центру ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку