<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

30.07.2014

Українські школярі посіли друге місце на Міжнародній олімпіаді з хімії

Українські школярі підкорили Міжнародну олімпіаду з хімії, завоювавши два золота і два срібла та зайняли в командному заліку друге місце після Сінгапуру. 46­а Міжнародна хімічна олімпіада серед школярів пройшла в столиці В’єтнаму Ханої з 20 по 29 липня 2014 року.


На Олімпіаді Україну представляли школярі з Києва та Львова

Холдинг OSTCHEM, який об’єднує підприємства азотної хімії Group DF, став генеральним спонсором команди українських школярів.
– Ці школярі – гордість всієї країни. Змагання міжнародного рівня вимагають високої підготовки, і наші діти продемонстрували, що в Україні є значний науковий потенціал у галузі хімії. Ми будемо і надалі підтримувати талановитих і зацікавлених у науці дітей, адже саме вони створюватимуть майбутнє хімічної промисловості, майбутнє країни, – заз­начив генеральний директор OSTCHEM Олександр Халін.

У поточному році за перемогу в найпрестижнішому змаганні боролися учні з 75 країн. Україну на олімпіаді представили чотири хіміка з Києва та Львова. Золоті нагороди отримали: учень київського науково­природничого ліцею №145 Христофор Хохлов, учень київського ліцею №100 «Поділ» Роман Діденко, а срібло Міжнародної хімічної олімпіади вибороли старшокласники Львівського фізико­математичного ліцею­інтернату Олег Гордійчук і Владислав Нешта. Двох останніх підготувала Олексин Лілія Тадеївна – заслужений вчитель України, яка виховала близько 10 призерів всеукраїнських та міжнародних олімпіад з хімії.

У командному заліку українська збірна набрала 296,04 балів і посіла друге місце після Сінгапуру (298,87 балів), випередивши Росію (293,39), В’єтнам (293,13), Тайвань (293,09), Китай (280,32), США (270,91) і Туреччину (267,1). Такий високий результат українська збірна здобуває вперше.

– Друге місце на міжнародній олімпіаді – це дуже високий результат, який говорить про те, що ми рухаємося в правильному напрямку. Наша хімічна компанія почала підт­римувати українську олімпійську команду ще 4 роки тому і щороку наші хлопці показують більш високі результати. Ми дивимося у майбутнє і чудово розуміємо, що зможемо побудувати сильну хімічну промисловість тільки тоді, коли створимо ефективну систему підготовки кадрів, а вона починається зі школи. Я докладу всіх зусиль, аби наші хлопці змогли реалізувати себе як вчені чи інженери в українських інститутах та підприємствах, – сказав Голова ради директорів Group DF, голова Федерації роботодавців України Дмитро Фірташ.

Холдинг OSTCHEM підтримав українських олімпійців у рамках програми «Підтримки шкільної хімічної освіти», ініційованої власником Group DF Дмитром Фірташем.

Довідка
Міжнародна хімічна олімпіада – академічне змагання серед школярів, яке проводиться з 1968 року. Щорічно в олімпіаді беруть участь учні із понад 70 країн.
Українські школярі беруть участь у міжнародних хімічних олімпіадах з 1994 року. За цей час вони завоювали 78 медалей – 16 золотих, 33 срібних і 29 бронзових нагород.
Голова Ради Групи компаній Group DF Дмитро Фірташ, що інвестує в хімічну галузь України, надає істотну підтримку шкільній хімічній освіті. Зокрема, група хімічних підприємств OSTCHEM надала підтримку збірній України на олімпіадах 2011­2014 років.

За матеріалами Прес-центру ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку