<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

10.09.2014

На допомогу армії азотівці назбирали вже більше 110 тисяч гривень

Працівники ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM продовжують збирати добровільні внески для допомоги військовим, які задіяні у бойових діях на сході країни, та азотівцям, мобілізованим до лав Української армії. На ці гроші закупляється найнеобхідніше: бронежилети, каски, військова форма, ліки…

У кінці серпня азотівці про­воджали на службу в м. Котовськ Одеської області електромонтера ЦЕРЦ Олексія Заярнюка, якого на кілька днів відпустили додому відсвяткувати день народження. Для свого захисника вони придбали бронежилет, а каску йому передала лаборант ЦВТК Наталія Строкань.

Заступник командира ВГРЗ Володимир Руденко передав бронежилет і каску Олексію 
Заярнюку в присутності батька

Жінка купувала її для свого чоловіка – електромонтера з ремонту та обслуговування електрообладнання цеху К­-1 Олександра Строканя, який 14 серпня відправився під Житомир на формування артилерійської бригади. Так склалося, що волонтери «Азоту» встигли придбати для нього бронежилет, а каску знайти не змогли. Родина ж Олександра роздобула відразу дві каски, тож одну передали Олексієві.

Нині волонтери, які збирають кошти працівників «Азоту», утворили ініціативну групу «Україна понад усе». Очолив її командир ВГРЗ ПАТ «АЗОТ» Костянтин Ткаченко. Разом з цією групою працюють і волонтери цеху А-­5, які за два місяці вже назбирали 13 тис. грн. Як розповів відповідальний за збір грошей у цеху Віталій Половий, на кошти цеху було придбано амуніцію для черкащан, які поповнюють ряди батальйону «Айдар», сильнодіючі знеболювальні препарати (у медицині їх використовують у разі ампутації кінцівок), бронежилет. Крім того, цех передав на передову металошукач.

– Каски і бронежилети для наших працівників ми закупили наперед, щоб потім не шукати їх в останній момент. У наявності є 3 бронежилети і 4 каски, – розповідає активіст ініціативної групи Дмитро Самуйлик. – На 10 тис. грн. замовили 100 пачок кровоспинного препарату миттєвої дії «Celox», який має бути у солдатській аптечці, адже зараз чимало поранених помирають через втрату крові.

Працівники цеху К-­6 також зібрали кошти для свого співробітника Романа Розума, який нині воює в АТО, і висловлюють подяку Костянтину Ткаченку за оперативне придбання бронежилета для нього. На сьогодні працівники «Азоту» зібрали більше 110 тис. грн. благодійних внесків, чим врятували не одне життя українських захисників Вітчизни.

За матеріалами Прес-центру ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку