<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

22.10.2014

Попит на добрива ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM не спадатиме до кінця року

Черкаський «АЗОТ», що входить до холдингу OSTCHEM (об’єднує підприємства азотної хімії Group DF), за підсумками 9-ти місяців роботи відвантажив для потреб сільгоспвиробників близько 490 тис. тонн аміачної селітри, що на 3 відсотки більше, ніж торік. До кінця року спаду попиту на ринку не очікується. Про це повідомив Голова Правління ПАТ «АЗОТ» Віталій Скляров.

ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM постійно нарощує темпи виробітку й відвантаження мінеральних добрив. Водночас аграрії поспішають закупити якомога більше поживи для проведення осінньо­-польових робіт, а також зробити запас на весну.

– Вже зараз ми бачимо, що вся вироблена в жовтні продукція, знову ж таки піде «з коліс». Не очікується спаду і в наступні місяці. Після того, як потреби в добривах під час осінніх польових робіт будуть задоволені, – відбудеться перехід до їхнього зимового накопичення на складах. Цей процес триватиме до весни, – зазначає Віталій Скляров, Голова Правління ПАТ «АЗОТ». – Працюючи в складних умовах, ми повинні виконувати договірні зобов’язання щодо поставок мінеральних добрив для села, аби аграрії виростили врожай і Україна була з хлібом, а також виконувати експортні контракти, забезпечуючи надходження валюти в державу.


Цьогоріч підприємство вже відвантажило майже 490 тис. тонн аміачної селітри, що на 3% більше, порівняно з минулим роком. Загалом же потреба аграріїв в аміачній селітрі становить 1,7 мільйона тонн. Підприємства, що входять до азотної групи холдингу OSTCHEM, у змозі повністю перекрити цю кількість за умови, що вони будуть стабільно працювати. Однак за нинішньої складної суспільно­-політичної і економічної ситуації, обтяженої воєнними діями на Сході України, це неможливо. Горлівський «Стирол» і Сєвєродонецький «Азот» не працюють. Не на повну потужність працює і ПАТ «Рівнеазот». Тому  левову частку виробітку аміачної селітри для внутрішнього споживача взяв на себе Черкаський «АЗОТ».

Більшу частину карбаміду, який виробляють на підприємстві, традиційно експортують. У процентному відношенні за підсумками 9-­ти місяців ця частка склала 70%.

З року в рік підвищеним попитом на внутрішньому ринку користуються рідкі комплексні добрива. Так, аміачну воду вже повністю вибрали зі сховищ і відвантажили споживачам. Щодо  карбамідо-аміачної суміші (КАС), то її також почали активніше купувати, щоб зробити запас, оскільки цю поживу частіше вносять навесні.

Продукцію Черкаський «АЗОТ» відвантажує різними видами транспорту: вагонами, напіввагонами, автомобілями. Закуповують добрива як трейдери, так і великі агрохолдинги та дрібні господарства.

Як стверджують трейдери, ті, хто заздалегідь потурбується про запас добрив, будуть «на коні».

За матеріалами Прес-центру ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку