<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

04.11.2014

ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM у співпраці з вишами готує молодих спеціалістів для хімічної галузі

Цього року на Черкаському «Азоті», що входить до холдингу OSTCHEM (об’єднує підприємства азотної хімії Group DF), навчально-виробничу практику пройшли 140 студентів із Черкас, Львова та Дніпропетровська.

– Проходження практики відбувається в рамках укладеної угоди між «Азотом» та навчальними закладами. Ми співпрацюємо не лише з черкаськими вузами. До нас приїздять студенти із Національного університету «Львівська політехніка» та Українського державного хіміко-технологічного університету (м.Дніпропетровськ), – зазначає Віталій Скляров, Голова Правління ПАТ «АЗОТ». – Кожен студент має змогу не просто ознайомитися з технологією виробництва мінеральних добрив чи особливостями роботи в допоміжних цехах, але й вдосконалити свої знання в процесі спілкування з досвідченими фахівцями, набути практичних навичок. Якщо вони в подальшому планують стати висококласними спеціалістами, то вже на цьому етапі повинні працювати на перспективу, максимально серйозно ставитися до завдань, сформульованих у програмі практики.

ПАТ «АЗОТ» використовує різні форми співпраці з навчальними закладами. Так, третьокурсники спеціальності «Хімія та хімічна технологія неорганічних речовин» Черкаського державного технологічного університету за період навчально-виробничої практики мають змогу освоїти ще й робітничу професію. Спочатку, починаючи з лютого, студенти кожного четверга проходять теоретичне навчання. А вже влітку вони йдуть працювати у той структурний підрозділ, який відповідає їхній майбутній кваліфікації.

Нещодавно за результатами навчально-виробничої практики посвідчення ПАТ «АЗОТ» про здобуття робітничої професії отримали шестеро студентів-третьокурсників ЧДТУ. Відповідні документи їм було вручено під час урочистостей з нагоди Дня будівельного факультету.

Чим більш наполегливими будуть студенти під час практики, тим більше у них шансів отримати роботу на підприємстві. Традиційно куратори виокремлюють у кожному цеху двох-трьох кращих практикантів. Таких відмінників додатково тестують фахівці сектора по роботі з кадровим резервом і вносять їх до бази даних. Співпрацюючи з вишами, ПАТ «АЗОТ» має змогу брати участь у підготовці молодих фахівців, які в перспективі поповнять когорту висококваліфікованих спеціалістів-хіміків підприємства.

За матеріалами Прес-центру ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку