<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

26.12.2014

Підприємці та аграрії разом сприятимуть розвитку Черкащини

Голова Правління ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM Віталій Скляров взяв участь у передачі Черкаської обласної телекомпанії «Рось» «Країна, яка нам потрібна», під час якої обговорювалися засади створення нової громадської організації –  «Об’єднання територіальних громад». До неї увійшов і Черкаський «Азот».

У дискусії взяли участь голова цієї громадської організації, депутат обласної ради Наталія Старікова, почесний голова асоціації «Незалежне об’єднання сільськогосподарських підприємств» Петро Душейко, засновник СТОВ «Дніпро» Олексій Душейко, народний депутат України 4, 5 та 6 скликань, засновник фірм «Агро-Рось» та «Агро-Рось-Інвест» Анатолій Семинога, а також студенти черкаських вузів – ЧНУ і Європейського університету.

Загалом мова йшла про те, що в країні назріває необхідність реальної децентралізації влади, за якої місцевим громадам надавалося б більше прав та можливостей вирішувати саме ті питання, які дійсно актуальні і потребують якнайшвидшого вирішення. А гроші, які нині заробляє реальний сектор економіки – промислові та сільгосппідприємства, фермери, підприємці, більше залишалися на місцях. Поки ж готується законодавча та виконавча база таких перетворень, аграрії та промисловці Черкащини вирішили об’єднатися в громадську організацію, щоб мати змогу спільно вирішувати наболілі для всіх питання та розвивати свій регіон.

Н.Старікова, В.Скляров та П.Душейко в студії ТРК «Рось»

– Черкащина – аграрна область, а наше підприємство, в зв’язку з подіями на Сході України, залишилось на сьогодні найбільшим вітчизняним виробником мінеральних добрив, – зазначив Віталій Скляров. – Коли ж «Азот» опинився під загрозою закриття через Постанову Кабміну про заборону використання з підземних сховищ наперед придбаного керуючою компанією газу, під ударом опинилися і аграрії, в яких незабаром почнеться весняна посівна, і самі черкасці, оскільки наше підприємство бюджетоутворююче. Відрахування, які воно сплачує, – це зарплати працівників бюджетної сфери, пенсії та інші виплати, які потрібно робити місту. Саме «Азот» нині очищає стоки обласного центру, витрачаючи мільйони на утримання очисних споруд та частини міського колектора.

Те ж саме можна сказати й про інші підприємства, які нині працюють в області. Всі вони пов’язані між собою, утворюючи єдиний господарський комплекс, що утримує інфраструктуру та соціальну сферу населених пунктів. Об’єднання їхніх зусиль заради спільного блага територіальних громад і Черкащини в цілому й ставлять собі за мету члени створеної громадської організації.

За матеріалами Прес-центру ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку