<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

26.01.2015

ПАТ «АЗОТ» забезпечив перевезення на ротацію учасників АТО з Черкащини

Черкаський «Азот» OSTCHEM надав автобус для перевезення на ротацію бійців колишнього батальйону територіальної оборони «Черкаси», а нині – 14-го мотопіхотного батальйону. На малу батьківщину бійці прибули 24 січня. Вигуками «Герої!» на Соборній площі міста солдатів зустріли кілька сотень черкащан.

– Волонтерський рух на підприємстві набуває все більших обертів. Наша ініціативна група постійно співпрацює з громадськими організаціями, створеними в місті. Так, із проханням забезпечити транспортом учасників АТО до нас звернулися активісти «Самооборони Майдану Черкаської області». Ми одразу відгукнулися і оперативно підготували для перевезення бійців комфортабельний автобус, – зазначив Голова Правління ПАТ «АЗОТ» Віталій Скляров. – Раді, що змогли наблизити момент щастя, адже більше 5 місяців їх вдома чекали батьки, дружини, діти.

На Соборній площі Черкас жителі міста почали збиратися ще за кілька годин до приїзду бійців. Дорослі чекали на них з квітами й прапорами, діти – з жовто-блакитними кульками й плакатами. Зустрічати героїв новітньої історії України прийшли не лише їхні рідні й друзі, а й звичайні черкащани.

– Про приїзд хлопців дізналися з новин. Вирішили прийти їх підтримати, – говорить пані Катерина. – Ми активно допомагаємо армії, співпрацюємо з волонтерами.

Тут на площі жінка познайомилася з мамою 23-річного бійця, якого мобілізували через півроку після проходження строкової служби в лавах української армії. 

– Рома повернувся додому на день раніше, 23 січня, з першою частиною бійців, які прибули у відпустку. Сьогодні зустрічаємо його товаришів по службі, – розповідає пані Оксана. – Бачу, що стомився. Однак він одразу мені сказав: «Якщо нас там не буде, то бойовики будуть тут». Після відпустки знову повернеться на Схід. Мій син не зможе відсиджуватися вдома в той час, коли його побратими боронитимуть країну.



Близько восьмої години вечора автобус під’їжджає до будівлі Черкаської обласної державної адміністрації. Зо три сотні черкащан вітають бійців батальйону оплесками та вигуками «Герої!». Не приховуючи емоцій, рідні одразу починають обіймати і вітати їх, попри прохання військових почекати до завершення офіційної частини.







Однак десятки родин у різних районах Черкаської області від їхніх героїв відділяло ще декілька нестерпних годин очікування. Серед них і рідні Петра, які чекали на нього в Маньківці. Нам він розповідає, що й досі не може усвідомити всього до кінця. Йому незвично, що тут спокійно і тихо, нічого не загрожує життю. За плечима хлопець тримає гітару. Там на Сході після обстрілів ворожою артилерією він налаштовував своїх товаришів на мажорний лад. Петро за освітою музикант. Скромно зізнається, що за час навчання в училищі освоїв гру на 12 інструментах.

Перевезення бійців забезпечили досвідчені водії автотранспортного цеху ПАТ «АЗОТ» Олександр Бельський і Володимир Метик. Солдатів батальйону вони забирали в Запорізькій області за 80 кілометрів від Маріуполя.

– Трохи затрималися. Робили ще одну зупинку в Чигирині. Там хлопців теж урочисто зустрічали. Та й дорога, чесно кажучи, була непростою – туман і дощ постійно обмежували видимість. Хоча через блокпости проїжджали швидко. У нас був спеціальний дозвіл, і супровід представників самооборони, – зазначає Володимир Пантелеймонович.

У відпустці черкаські герої пробудуть від 10 до 25 діб. Доукомплектувавши особовий склад і техніку, вони повернуться в зону АТО.

За матеріалами Прес-центру ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку