<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

26.02.2015

Черкаський «Азот» OSTCHEM в 2014 році інвестував в охорону навколишнього середовища майже 50 мільйонів гривень

ПАТ «АЗОТ», що входить до холдингу OSTCHEM (об’єднує підприємства азотної хімії Group DF), у 2014 році спрямувало майже 50 млн. грн. на екологічні проекти та заходи з охорони навколишнього середовища.

Щорічно на реалізацію екологічних проектів ПАТ  «АЗОТ» спрямовує десятки мільйонів гривень. У 2014 році  на охорону навколишнього середовища було витрачено майже 50 мільйонів грн. 

– Для нас надзвичайно важливим є екологічний аспект, оскільки, інвестуючи у підприємство, в його розвиток та охорону навколишнього середовища, ми сприяємо економічному піднесенню нашої компанії. Це дає нам змогу нарощувати виробничі потужності і в достатній кількості забезпечувати сільськогосподарських товаровиробників мінеральними добривами. Показовим у цьому плані є 2014 рік. Підприємство  значно  збільшило виробіток аміаку та карбаміду й зуміло у надто складних економічних умовах виконати взяті на себе зобов’язання перед аграрниками та забезпечити проведення посівних компаній. Ми працюємо для України і для того, щоб мати «хліб на столі», – сказав Голова Правління ПАТ «АЗОТ» Віталій Скляров.


Серед найбільш ефективних проектів, реалізованих у 2014 році, які дали можливість значно зменшити викиди аміаку та суспендованих частинок (пилу аміачної селітри), було здійснено в цеху з виробництва аміачної селітри (М-9) та аміаку в цеху з виробництва карбаміду (М-6). 

У цеху М-9 було проведено капітальний ремонт внутрішнього облаштування промивних скруберів з елементами модернізації, виготовлено та здійснено монтаж газорозподільного короба у внутрішній частині скруберів. Також проведено заміну фільтрувальної тканини рукавних фільтрів установки приготування магнезіальної добавки. 

– В результаті проведених робіт в цеху М-9, викиди у порівнянні з 2013 роком скоротилися: аміаку – на 6,8%; оксидів азоту – на  5,1%; суспендованих частинок – на 11,5%. У цеху М-6 з виробництва карбаміду під час проведення капітального ремонту було виконано значний обсяг робіт з ремонту обладнання, в тому числі й на вихрових абсорберах, де  було впроваджено ряд заходів, що дозволили  скоротити викиди аміаку в порівнянні з 2013 роком на 13%, – розповідає начальник відділу з охорони навколишнього середовища  ПАТ  «АЗОТ» Зоя Хорольська.

– Інвестуючи десятки мільйонів гривень у заходи з охорони навколишнього середовища, оскільки це один із пріоритетних напрямків розвитку нашого підприємства, ми забезпечуємо екологічну й економічну безпеку, як «Азоту», так і міста Черкаси в цілому, –  зазначив Віталій Скляров.

За матеріалами Прес-центру ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку