<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

16.03.2015

Вони дали перший черкаський аміак

14 березня на Черкаському «Азоті» вшановували ветеранів­-аміачників, які півстоліття тому одержали першу продукцію й цим розпочали історію рідного підприємства.

Ветерани побували з екскурсією на території теперішнього ПАТ «АЗОТ», відвідали музей товариства, численні стенди, вітрини та експонати якого розповідають про трудову звитягу кількох поколінь хіміків, їхню сумлінну працю, оцінену високими державними та урядовими нагородами. На фотознімках – знайомі молоді й усміхнені обличчя колег, події давно минулих років.





Автор всіх фото в музеї – начальник бюро розмножувальної техніки ПАТ «АЗОТ» Михайло Захарін, який нещодавно відзначив півстолітній ювілей своєї роботи на підприємстві й протягом усього цього часу фіксував на фото як пам’ятні, урочисті, так і звичайні буденні моменти життя колективу хіміків.

Як нині працює «Азот» ветерани змог­ли побачити, побувавши в цеху з виробництва аміаку А­-5. Ветеран праці Микола Крамаренко, який брав участь у пусках всіх цехів «Азоту» з виробництва аміаку (А-­1, А-­3, А-­5), а потім трудився старшим апаратником в цеху А­-5, з цікавістю розпитував молодих колег про те, як їм працюється з новою комп’ютеризованою системою управління.

– Цех А-­5 – це потужне виробництво, що працює на японському обладнанні. Ми свого часу його встановлювали, пускали та освоювали. А з такими новітніми технологіями, коли все автоматизовано, управляти виробництвом, безперечно, простіше, – поділився враженнями Микола Олександрович. 







Голова Правління ПАТ «АЗОТ» Віталій Скляров щиро подякував ветеранам за їхню самовіддану та нелегку працю, адже саме вони передали свої багаторічні знання, досвід і вміння молодому поколінню азотівців, яке нині успішно працює, виробляючи стратегічно важливу для країни продукцію. Також керівник підприємства розповів ветеранам чим сьогодні живе «Азот». 

 – Ми продовжуємо вашу справу, модернізуючи та вдосконалюючи виробництво, запроваджуючи новітні технології. У ряді цехів встановлено сучасні системи управління, які дозволяють якісно, швидко та ефективно керувати технологічним процесом. Завдяки заходам з енергоефективності вдалося значно зменшити показники споживання енергоресурсів, – зазначив Віталій Скляров. – Також приділяємо багато уваги соціальному захисту працівників. Розроблена і реалізується масштабна програма, яка охоплює багато напрямків: підготовка кадрів, створення належних побутових умов для виробничників, реалізація заходів з метою підвищення охорони праці та техніки безпеки.

З визначною датою ветеранів  також привітали генеральний директор Черкаського «Азоту» (1987 – 2002 роки) Борис Райков, заступник Голови Правління, технічний директор ПАТ «АЗОТ» Віктор Олійниченко, голова профкому підприємства Василь Іванов. Заслуги перших виробничників підприємства, які зробили значний внесок у становлення й розвиток підприємства, були відзначені почесними грамотами та медалями.

За матеріалами Прес-центру ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку