<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

08.04.2015

Волонтери Черкаського «Азоту» продовжують підтримувати військових у зоні АТО

Силами працівників ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM зібрано вже більше 370 тис. грн. Тільки в березні для надання допомоги українській армії волонтери створеної на підприємстві ініціативної групи «Україна понад усе» спрямували близько 50 тис. грн.

Чотири радіостанції від азотівців отримав підрозділ «Холодний Яр» 24-го окремого штурмового батальйону «Айдар», який нині перебуває в місті Щастя. Також його бійцям на передову Чигиринський капелан протоієрей Василь Циріль та учасник АТО з позивним «Воля» повезли теплі речі, спальники, чотири упаковки тушонки, медикаменти, ящик мила та інструменти для ремонту бронетехніки.



– Підприємство не вперше надає військовим техніку для підтримання зв’язку та комунікацій. Її брак може коштувати бійцям життя. Для потреб цього ж батальйону ми вже передавали планшет, модем, точку стеження, телефон і навігатор, – говорить Костянтин Ткаченко, командир воєнізованого газорятувального загону ПАТ «АЗОТ», керівник волонтерської групи «Україна понад усе».

Гуманітарну допомогу від виробничників отримали й інші батальйони. Так, бійцям, які нині дислокуються в місті Попасна, вони передали бензиновий генератор потужністю 2,7 кВт і чотири ліхтарі. На прохання 129-го розвідувального батальйону було закуплено 10 водо­ та вітронепроникних костюмів «Горка».

Комплексну підтримку виробничники надають і своїм колегам, яких було мобілізовано до Збройних сил України. Для працівника цеху К-9 колеги-хіміки придбали берци, костюм «Горка», окуляри тактичні, кобуру для пістолета Макарова, спальник, розгрузку, набір комбінованих ключів та інших інструментів, а для працівника цеху М-9 – розгрузку, наколінники, радіо, бензопилу та набір до неї, ліхтарик тощо.

– Питання матеріального забезпечення армії, поліпшення ефективності обороноздатності країни не втратило своєї актуальності. Тому всі зібрані працівниками «Азоту» кошти ми традиційно спрямовуємо для надання допомоги окремим військовим, батальйонам, мобілізованим азотівцям. Поступово налагоджуємо тісні контакти з волонтерськими організаціями міста, – зазначає Костянтин Ткаченко.

Нині волонтери Черкаського «Азоту» активно співпрацюють з громадською організацією «Наш батальйон Укропський сухпай», яка займається виробництвом напівфабрикатів для військових у зоні АТО. Зокрема, азотівці виготовили стелажі для сушіння овочів, відремонтували на кухні «сухпаю» каналізацію, а також надали необхідний посуд.

– Спільними зусиллями вдається потроху налагоджувати роботу «укропської кухні». Нещодавно ми передали ще й дві сушарки, які придбали за гроші, зібрані працівниками нашого цеху, – розповідає Віталій Половий, інженер-технолог цеху А-5. – За кошти з фонду волонтерської групи підприємства додатково було закуплено 35 кілограмів сала. Там його перекручують з часником і зеленню, фасують у тюбики, які потім герметично запаковують і відправляють бійцям».

Крім того, ПАТ «АЗОТ» долучився до виготовлення маскувальних костюмів «Кікімора». З відповідним проханням звернулися представники Черкаського центру допомоги армії, активісти якого вручну плетуть «полотна» для костюмів. Зшивати їх допомагатимуть майстрині дочірнього підприємства «Хімік», яке спеціалізується на пошитті спецодягу для працівників підприємства.

Неодноразово волонтери «Азоту» надавали фінансову підтримку тим, хто був поранений під час бойових дій. У березні грошову допомогу отримали боєць 93-ї бригади Михайло Жилін (кульове поранення в груди) та волонтер Тетяна Борисенко, яка нині перебуває в шпиталі після полону.

Прес-центр ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку