<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

15.04.2015

Палацу культури «Дружба народів» ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM – 35 років

15 квітня виповнюється 35 років з дня відкриття в місті Черкаси Палацу культури «Дружба народів» – структурного підрозділу ПАТ «АЗОТ», що входить до холдингу OSTCHEM (об’єднує підприємства азотної хімії Group DF). Серед його вихованців – відомі діячі культури та мистецтва.

Нині, збудований хіміками Черкаський Палац культури є одним із найбільших та найкраще оснащених концертних майданчиків України, осередком культурного і духовного життя міста й області.

У 2012 році після проведеного тут капітального ремонту ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM в рамках програми «Збережи своє місто», ініційованої Головою Федерації роботодавців України та власником Group DF Дмитром Фірташем, головний концертний майданчик Черкас став надзвичайно сучасним та повністю оновленим.



– Реконструкція Палацу, яка почалася у 2011 році, стала, напевно, найбільш масштабною в Черкасах за останні 20-ть років. Протягом одного сезону було виконано величезну за обсягами та складністю роботу – капітально відремонтовано й облаштовано всі приміщення Палацу загальною площею 20 000 м² та 14 000 м² площі навколо нього, – зазначив Голова Правління ПАТ «АЗОТ» Віталій Скляров. – Загалом у ремонт та сучасне оснащення «Дружби народів» було вкладено близько 52 мільйонів гривень.

За 35 років у численних творчих колективах «Дружби народів» пройшли підготовку тисячі вокалістів і танцюристів, багато з яких стали відомими артистами та заслуженими діячами культури України.

– Практично з відкриття ПК «Дружба народів» у ньому займається зразковий ансамбль танцю «Дружба», створений ще в 1976 році при профкомі виробничого об’єднання «Азот». Керівник ансамблю – заслужений працівник культури України Ольга Золотарьова. Випускники цього колективу складають більшу частину балету Черкаського народного хору та обласного музично-драматичного театру, – розповідає директор ПК «Дружба народів» Галина Бурлака. – Більше 8 тисяч вихованців випустив за роки своєї роботи й відомий ансамбль бального танцю «Лілея», яким керують заслужені працівники культури України Валентин i Віра Фролови. Багато випускників «Лілеї» стали професійними танцюристами, а деякі вже створили свої бальні школи і студії. 

Сцена палацу стала стартовим майданчиком для заслужених артистів України Олени Варич та Петра Чорного, заслужених працівників культури України Миколи Плашкевича та Володимира Єфімова, авторів та виконавців Олександра Недобора і Олександра Бабенка, керівника шоу-балету «Каприз» Лідії Тихомирової, артиста Черкаської обласної філармонії Петра Осипенка, артиста театру ляльок Олександра Донця та багатьох інших. 

Нині в Палаці культури хіміків працюють 7 танцювальних ансамблів та вокальна студія, в яких навчається близько 700 дітей. Усі ці колективи – переможці численних престижних всеукраїнських та міжнародних конкурсів.

– Виховання у дітей естетичного смаку, розкриття  їхніх творчих здібностей – це невід’ємна складова всебічного і гармонійного розвитку особистості. Ми дуже вдячні керівництву підприємства та управляючої компанії за розуміння важливості нашої роботи та підтримку започаткованих культурних проектів, – зазначила Галина Бурлака.

Крім роботи з дитячими творчими колективами, ПК «Дружба народів» є незмінним осередком мистецького життя. Щомісяця тут проходить до 15 різноманітних заходів та концертів. На сцені Палацу виступають відомі вітчизняні й зарубіжні виконавці та колективи, яких приваблює великий розмір концертної зали з відмінною акустикою, зручність побутових умов, професійна організація концертів колективом «Дружби народів».

Святкування 35-річчя Палацу культури «Дружба народів» відбудеться 17 квітня. Ювілейний вечір стане ще однією культурно-мистецькою подією в місті, на яку будуть запрошені колеги з інших закладів культури, працівники ПК минулих років та представники влади.

Прес-центр ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку