<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

22.04.2015

На Черкаському «Азоті» пройшов всеукраїнський форум хіміків

На базі ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM пройшов всеукраїнський форум хіміків України. Учасники заходу обговорили конкретний план дій стосовно подолання кризової ситуації та забезпечення подальшого розвитку вітчизняної хімічної промисловості. Метою наради є підготовка та опрацювання пропозицій і проектів щодо розвитку українських хімічних підприємств, супроводу та впровадження інвестиційно-інноваційних проектів на період до 2025 року.

У форумі «Сучасний стан хімічного комплексу України, потенційно можливі шляхи і необхідні заходи для виведення підприємств із кризового стану та підвищення конкурентоспроможності продукції в умовах дії Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом» взяли участь керівники українських хімічних підприємств і галузевих науково-дослідних інститутів України, провідні спеціалісти холдингової компанії OSTCHEM, голови обласних об’єднань організацій роботодавців, представники банківської сфери та галузевої профспілки, керівники міста Черкаси та області. Нарада стала продовженням стратегічної лінії, яку було напрацьовано у Відні на європейському економічному форумі «УКРАЇНА ЗАВТРА».



Президент Союзу хіміків України Олексій Голубов зазначив, що впливові політики та бізнесмени, які були присутні на Віденському форумі «УКРАЇНА ЗАВТРА» готові підтримати український бізнес.

– Українським хімічним підприємствам потрібно модернізувати свої виробництва, починати роботу зі створення сприятливого інвестиційного клімату та взаємовигідних умов для співпраці вже сьогодні, адже реальний сектор економіки потребує підтримки і модернізації. У цьому плані хочеться відзначити, наприклад, велику програму з модернізації виробництва, яку виконав торік азотний холдинг OSTCHEM, інвестувавши в ПАТ «АЗОТ» більше 150 млн. грн., – сказав Президент Союзу хіміків України.

– Наші інвестиції спрямовані на побудову сучасного та надійного хімічного об’єднання, здатного конкурувати з потужними зарубіжними гравцями. Через модернізацію своїх азотних заводів ми досягаємо зниження різних видаткових коефіцієнтів, надійності виробництва, зниження собівартості та збільшення виробничих потужностей, – прокоментував Олександр Халін, Генеральний директор OSTCHEM.

Ще одне важливе питання, яке обговорили учасники зборів, стосується готовності України до імплементації технічного законодавства ЄС у сфері обігу хімічної продукції. Нині для цього створюється вітчизняна законодавча база. Так, 3 січня цього року вже набув чинності Закон України «Про стандартизацію». Наступним кроком стане введення в дію 11 лютого 2016 року Закону України «Про технічні регламенти та оцінку відповідності».



– Наш інститут провів глибоке дослідження імплементації технічного регламенту про добрива в Україні та розробив його проект. Імплементація цього регламенту є безальтернативною, оскільки Україна – значний товаровиробник, експортер і споживач мінеральних добрив. Гармонізація національного технічного законодавства у сфері обігу добрив з європейським забезпечить становлення єдиних правил і вимог, – пояснює Тамара Ковеня, директор ДП «Черкаський НДІТЕХІМ». – Однак адаптації регламенту до європейських норм передуватиме усунення розбіжностей в нормативно-законодавчій базі України.

Зведений перелік проектів розвитку українських підприємств учасники форуму мають намір  передати на експертизу Агентству модернізації економіки України з метою включення їх у Програму дій з відновлення господарського комплексу України та залучення до співпраці потенційних інвесторів.

Прес-центр ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку