<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

16.06.2015

Правління ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM і трудовий колектив уклали Колективний договір

Адміністрація Черкаського «Азоту», що входить до холдингу OSTCHEM (об’єднує підприємства азотної хімії Group DF), підписала з працівниками підприємства новий колективний договір на 2015 рік.

На ПАТ «АЗОТ» пройшла конференція трудового колективу, на якій було підбито підсумки виконання Колективного договору в 2014 році та укладено новий документ на 2015 рік.

– Це своєрідний кодекс виробничої та соціальної політики підприємства, виконання положень якого гарантують як працівники, так і адміністрація товариства. Протягом звітного періоду зобов’язання, які взяли на себе обидві сторони, були виконані в повному обсязі. Щодо нового Колективного договору, то жодне положення, яке діяло протягом минулого року, незважаючи на досить нестійку політичну й економічну ситуацію в країні, не зазнало змін, – зазначає Віталій Скляров, Голова Правління ПАТ «АЗОТ». – Саме завдяки соціально спрямованим рішенням адміністрації та раціональній кадровій політиці укомплектованість структурних підрозділів станом на сьогодні складає майже 99%. Це свідчить і про високий рейтинг підприємства в місті та області, його стабільність і надійність.


Президія конференції трудового колективу з прийняття Колективного договору

Окрім норм, передбачених діючим законодавством (оплачувані відпустки й лікарняні, виплата оздоровчих, оздоровлення в санаторіях-профілакторіях та ін.), Колективний договір ПАТ «АЗОТ» містить додаткові положення про оплату й умови праці, соціальне й житлово-побутове обслуговування працівників, гарантії та пільги, що надаються адміністрацією. Наприклад, багатодітні працівники підприємства щомісяця отримують допомогу (150 грн.) на кожну дитину. Виробничники, які працюють на «Азоті» більше 10 років, отримують до ювілеїв грошові премії – їхній розмір складає 450 – 900 грн., залежно від трудового стажу. Також при виході на пенсію працівники отримують одноразову грошову виплату – 150 – 300 грн. за кожен відпрацьований рік. У разі хвороби, смерті працівників чи їхніх рідних адміністрація і профком надають матеріальну допомогу. Крім того, колективним договором передбачена організація відпочинку й оздоровлення азотівців і їхніх дітей на морі, в санаторіях-профілакторіях, дитячих таборах за рахунок профбюджету.


Азотівці взяли активну участь в роботі конференції

– Між профспілкою та адміністрацією підприємства досягнуто ділового партнерства та взаєморозуміння у вирішенні всіх соціальних питань. Укладення колективного договору сприяє ефективній виробничій діяльності, стимулює працівників, підвищує їхню працездатність, оскільки підприємство гарантує їм високий рівень соціального захисту, – говорить Василь Іванов, голова профкому ПАТ «АЗОТ».

Як зауважив Петро Шевченко, голова Федерації професійних спілок Черкаської області, Колективний договір, що діє на підприємстві, та рівень середньої заробітної плати азотівців (5994 грн.) є взірцем для роботодавців не лише Черкаської області, а й всієї України. 

У 2014 році на виконання проектів, спрямованих на соціальний розвиток підприємства, було інвестовано 69 млн. грн.

Трудовий колектив Черкаського «Азоту» нараховує майже 4,5 тис. осіб. Всі працівники підприємства є членами профспілки.

Прес-центр ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку