<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

14.07.2015

На Черкаському «Азоті» OSTCHEM студенти-хіміки освоюють робітничі професії

Студенти Черкаського державного технологічного університету пройшли навчально-виробничу практику в структурних підрозділах ПАТ «АЗОТ», що входить до холдингу OSTCHEM (Group DF). За підсумками атестації 17 майбутніх хіміків отримали свідоцтва про присвоєння робітничої кваліфікації.

ПАТ «АЗОТ» тривалий час співпрацює з Черкаським державним технологічним університетом та іншими навчальними закладами, які готують спеціалістів за профілем. Хімічна галузь нині потребує кваліфікованих фахівців, тому керівництво підприємства постійно інвестує в розвиток здібних студентів.

– Ми надаємо базу для додаткового навчання студентів і паралельно формуємо кадровий резерв підприємства. Ситуація на ринку праці в Україні фактично не змінилася. На жаль, досі відчувається нестача робочих і «технарів». Однак завдяки активній співпраці з вузами нам вдається вирішити одразу дві проблеми – заповнити кадровий дефіцит і знизити відсоток безробітних випускників, – зауважує Ігор Сергієнко, директор департаменту з управління персоналом ПАТ «АЗОТ».

Програма навчально-виробничої практики для третьокурсників ЧДТУ спеціальності «Хімія та хімічна технологія неорганічних речовин» була розрахована на чотири місяці. Вона складалася як з теоретичного, так і практичного курсу. Починаючи з лютого, для студентів-хіміків розпочалося виробниче навчання на базі Навчального центру підприємства. Склавши екзамен з охорони праці, вони продовжили освоювати робоче місце вже в структурних підрозділах товариства – в цехах А-5, М-2, М-5, М-9, К-2 та хімводоочищення.

– Протягом чотирьох місяців наші студенти мали змогу ознайомитися з технологією виробництва мінеральних добрив, вдосконалити свої знання і найголовніше – отримати перший практичний досвід. Більшість із них – потенційні працівники «Азоту». З деякими студентами підприємство ще раніше уклало угоду про подальше працевлаштування, – говорить Андрій Громико, кандидат технічних наук, доцент кафедри хімії та хімічної технології неорганічних речовин ЧДТУ.



Завершилася навчально-виробнича практика проведенням атестації, після чого майбутні хіміки отримали свідоцтво про присвоєння кваліфікації апаратника.

– Ми з одногрупниками пройшли серйозну підготовку в цехах. Напевно, кожен з нас переконався в тому, що не помилився у виборі фаху. Дуже добре, що сьогодні є такий двосторонній зв'язок, і керівництво підприємства докладає чимало зусиль до професійного виховання майбутніх спеціалістів, – зазначає Оксана Третяк, студентка.

З початку 2015 року навчально-виробничу практику на Черкаському «Азоті» пройшли 139 студентів із різних навчальних закладів України.

Прес-центр ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку