<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

16.07.2015

ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM проводить капітальний ремонт на виробництві аміаку

На Черкаському «Азоті», що входить до холдингової компанії OSTCHEM (Group DF), триває плановий капітальний ремонт у цеху А-3 з виробництва аміаку.

Програмою капремонту в цеху А-3 передбачено виконання організаційно-технічних заходів, які спрямовані на відновлення ресурсу технологічного обладнання, забезпечення його надійної та ефективної роботи в процесі виробництва.

– Ремонтні служби підприємства спочатку усунули дефекти на загальноцехових комунікаціях, після чого перейшли до ремонту агрегату №1, – коментує Віктор Олійниченко, заступник Голови Правління, Технічний директор ПАТ «АЗОТ». – Масштабним проектом цьогорічного капремонту в цеху А-3 буде заміна трійника, що працює у високотемпературних умовах (900 °С). У процесі його експлуатації змінюються властивості металу, а це призводить до зниження пластичності та утворення прихованих мікротріщин.

На сьогодні вже демонтовано старе обладнання та проводиться підготовка до встановлення нового.

– Сам монтаж доволі непростий. Його особливістю є те, що процес зварювання буде безперервним і супроводжуватиметься термообробкою. Метал підігріватимуть до 300 – 400 градусів, після чого наплавлятимуть зварний шов. Як показали результати експериментів, така технологія є найбільш оптимальною, – зазначає начальник цеху А-3 Віктор Погорілий. – Для якісного виконання робіт працівники ремонтно-будівельного цеху створять спеціальні умови. Вони зведуть «тепляк», який захищатиме від опадів і протягів.

Крім того, завершується реалізація ще одного актуального організаційно-технічного заходу – заміна силового кабелю на електродвигуні димовсмоктувача поз. V-101-1В. Загальна протяжність лінії становить 200 метрів, вага кабелю – майже 2,5 тонни, а прокладати його доводилося через різні комунікації. У виконанні основних робіт взяли участь близько 20 осіб, зокрема спеціалісти централізованого електроремонтного цеху.



Зараз працівники УКР відкривають апарати, які не містять каталізатор, а також зволожувачі й сепаратори, проводять їхній внутрішній огляд і усувають виявлені дефекти. Проводиться чистка теплообмінного обладнання, ремонт запірної арматури, заміна теплоізоляції трубопроводів і апаратів, ремонт динамічного обладнання. Діагностику комунікацій та обладнання здійснює дніпропетровське «Товариство технагляду ДІЕКС».

Невдовзі розпочнеться ремонт і на агрегаті №2. Завершення капітальних ремонтів в цеху заплановано на кінець липня.

Прес-центр ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку