<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

11.09.2015

ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM інвестує в діагностику обладнання понад 4 мільйони гривень

ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM спрямує більше 4,3 млн. грн. на проведення експертно-технічного діагностування обладнання й комунікацій. На сьогодні експертне обстеження пройшло понад 600 одиниць устаткування.

До кінця нинішнього року буде діагностовано всі 1077 об’єктів, серед яких апарати й посудини, вантажопідіймальні машини, 29 км паропроводів і 34 км газопроводів.

– Незалежне експертне обстеження ми проводимо з метою виявлення й усунення можливих дефектів. Такі заходи є гарантією надійної, ефективної та найголовніше – безпечної роботи обладнання і комунікацій в подальшому, а отже і підприємства в цілому, – зазначає Голова Правління ПАТ «АЗОТ» Віталій Скляров.

У повному обсязі заплановані роботи вже виконано в основних технологічних цехах та допоміжних структурних підрозділах, які пов’язані з виробничим процесом і випуском готової продукції.


Спеціалісти «ДІЕКС» Д.Хвалов, М.Мірошников та провідний інженер відділу
технічного нагляду ПАТ «АЗОТ» С.Мосієнков під час обстеження обладнання в цеху К-3

– Вимоги до аналізу технічного стану об’єктів на хімічному виробництві дуже високі. Тому у своїй роботі експертні організації використовують найбільш сучасні й прогресивні методи діагностування – візуальний і капілярний контроль, магнітно-порошкова та ультразвукова дефектоскопія, акустико-емісійний контроль та ін. Від того, наскільки професійно і в повному обсязі буде проведено експертне обстеження, залежить безпека виробництва, – говорить начальник відділу технічного нагляду ПАТ «АЗОТ» Микола Калниболотчук.

Технічне діагностування на Черкаському «Азоті» цього року проводять три спеціалізовані організації – ТОВ «Спільне українсько-німецьке підприємство «Товариство технічного нагляду ДІЕКС» (м. Дніпропетровськ), ДП «Черкаський експертно-технічний центр» та ПП «Діагностика-центр» (м. Черкаси). Близько 70% робіт виконають спеціалісти «ДІЕКС».

У проміжках між експертними обстеженнями, які проводять спеціалізовані організації, інженери відділу технічного нагляду ПАТ «АЗОТ» щороку виконують технічне опосвідчення обладнання. З початку 2015 року вони оглянули вже 361 одиницю різноманітного устаткування.

Прес-центр ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку