<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

17.09.2015

У цеху М­-2 ремонтують апарати високого тиску

Близько трьох тижнів тривала робота із заміни футерування в колоні синтезу цеху з виробництва карбаміду М­-2 ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM. Щоб скоротити термін ремонту, його позмінно виконували три збірні бригади управління капітальних ремонтів підприємства, у складі яких працювали котельники, слюсарі та зварювальники.

– Ми планомірно замінюємо футерування в колоні під час капремонтів. У минулі роки було зроблено три пояси, цього року – ще три. Раніше цю роботу виконувала підрядна організація, а торік її вже освоїли працівники УКР – замінювали футерування колони синтезу в цеху М-­6,  – розповів заступник начальника цеху М-­2 Дмитро Толмачов.

Футерувальні пояси виготовлені з нержавіючої сталі карбамідного класу товщиною 8 мм. Висота одного поясу – 2 м 40 см і робота з їхнього розміщення та зварювання всередині апарата є досить складною. Коли ми завітали на виробничий майданчик, тут працювала бригада УКР під керівництвом майстра Андрія Янкового.


Збірна бригада УКР після закінчення зміни: Андрій Шмиголь, Володимир Шкарбута,
В'ячеслав Можчіль, Юрій Колесник, В'ячеслав П'явка, Артем Калашник, Костянтин Пустовіт

– Важливо ідеально рівно виставити листи металу та дуже якісно їх зварити, адже футерування має протягом тривалого часу витримувати агресивне середовище, – розповідає Анд­рій Янковий про особливості роботи в колоні синтезу. – До того ж, ми застосовуємо аргонно­дугове зварювання, при якому навантаження йде на обидві руки, що досить важко фізично.

Заміна футерування проходить під наглядом спеціалістів науково-­дослідного інституту карбаміду, які мають ліцензію на проведення таких робіт.

Досвід із заміни футерування в колоні синтезу приїхали переймати й колеги зі спорідненого ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання «АЗОТ». Аналогічні роботи вони планують проводити на своєму виробництві.

Паралельно з ремонтом колони синтезу, проводиться плановий ремонт іншого апарата високого тиску – стрипера. Зокрема, зроблено ревізію і чистку внутрішніх пристроїв апарата та ремонт його горловини.


Костянтин Перехрест демонструє станок на горловині стрипера

–  Ми відновлюємо ущільнювальну поверхню горловини та кришки стрипера, яка з часом стирається і деформується, – пояснює старший майстер з ремонту обладнання цеху М­-2 Костянтин Перехрест. –  Роботи проводимо спільно з ремонтно-­механічним цехом. За допомогою спеціального станка поверхня проточується, потім наплавляється і знову проточується на потрібний розмір. Щоб виконати ці роботи на самому апараті, працівники РМЦ доставили в цех станок для проточування, а кришку стрипера ми зняли, спустили з 14­-ї відмітки та відправили на ремонт безпосередньо в РМЦ. 


Машиніст насосних установок Іван Іванов біля нового насосу

Загалом, період вимушеного простою виробництва  колектив М-­2 максимально використав для відновлення ресурсу основного обладнання цеху, провівши його ревізію, чистку, необхідні ремонти. Багато зроблено у відділенні синтезу та компресії. Серед іншого, тут перебрали й підготували до роботи практично всі насоси, а циркуляційний насос охолодження контуру скрубера було замінено на новий. Вартість нового обладнання  виробництва німецької фірми KSB – близько 24 тис. євро.

Прес-центр ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку