<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

22.10.2015

Черкаський «Азот» OSTCHEM продовжує реалізацію соціально важливих проектів та заходів

Черкаський «Азот», що входить до холдингової компанії OSTCHEM (об’єднує підприємства азотної хімії Group DF), продовжує реалізацію в Черкасах соціально важливих проектів та заходів у рамках програми «Збережи своє місто».

Працівники підприємства встановлюють дитячі та спортивні майданчики, допомагають з благоустроєм територій підшефних шкіл та дворів житлових будинків, асфальтують найбільш проблемні ділянки доріг, міжквартальних проїздів і тротуарів, обрізають дерева та ліквідовують сміттєзвалища.

– Всі знають, що Черкаський «Азот» OSTCHEM – містоутворююче підприємство. Тому наша допомога Черкасам спрямована на вирішення найбільш актуальних для громади питань, що накопичувалися роками. Ми, промисловці, – люди справи, не обіцяємо, а працюємо на конкретний результат, який відчувають черкащани, – зазначив Віталій Скляров, Голова Правління ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM.

Одна з актуальних для Черкас проблем – відсутність обладнаних місць для дозвілля дітей та молоді. Щоб її вирішити, «Азот» налагодив виробництво дитячих і спортивних майданчиків. Протягом останніх двох років працівники підприємства виготовили й встановили в різних мікрорайонах міста 30 комплектів ігрового та 15 комплектів спортивного обладнання. Тільки в 2015 році на втілення цього проекту було спрямовано 5 млн. грн. Ця робота продовжуватиметься і надалі. До весни планується виготовити ще 15 комплектів такого обладнання. 

Відкриття чергових великих ігрових комплексів у двох мікрорайонах міста були приурочені до свята Покрови та Дня захисника України.



– Про встановлення у нашому мікрорайоні дитячого ігрового майданчика ми мріяли давно. І як виявилося, мрії збуваються. Сьогодні моя доця прокинулася дуже рано і перше, що запитала, чи не запізнюється вона на відкриття майданчика, – ділиться враженнями черкащанка Ірина Полякова. – Я чула про те, що «Азот» вже третій рік поспіль встановлює спортивно-ігрові майданчики в різних мікрорайонах міста і з нетерпінням чекала, коли ж дійде черга до нас. Дуже вдячні нашим хімікам за такі чудові подарунки для дітей. 

Крім реалізації великих проектів, азотівці, на прохання черкащан, допомагають і з благоустроєм житлових будинків, дворів та вулиць. Після того як ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM відновило виробництво, з’явилася можливість розширити заплановану програму з ремонту найбільш проблемних доріг, міжквартальних проїздів і тротуарів. На сьогодні вже заасфальтовано перехрестя вулиць Гоголя та Паризької Комуни, відрізок вулиці Р. Люксембург (від вул. Гоголя до бульв. Шевченка), частину вулиці Волкова (між вулицями В.Чорновола та Сєдова), тротуар та міжквартальний проїзд біля «югославського» будинку (вул. Пастерівська, 11), міжквартальні та внутрішньодворові проїзди за адресами: вул. Толстого, 20, Чехова, 82, Різдвяна, 14 та 91, Петровського, 163, Горького, 12 та 130, Ільїна, 424, Калініна, 25, 27, 57 та 71, Героїв Сталінграда, 21, 23, 25. Нині роботи тривають і за іншими адресами. Ремонтує покриття бригада асфальтобетонників цеху господарської діяльності ПАТ «АЗОТ». Уже укладено 50 тонн асфальту, загалом на всі роботи планується витратити близько 80 тонн асфальту.



За сприяння «Азот» OSTCHEM відновлено освітлення частини вулиці Пацаєва, яка веде до віддаленого мікрорайону міста – радгосп «Черкаський». Через відсутність на дорозі освітлення й жахливий стан дорожнього покриття, перевізники відмовилися пускати сюди автобус. І дорослі, й діти змушені ходити пішки по 2 км, а в осінньо-зимовий період ще й у повній темряві, адже світла на дорозі не було 30 років. На цьому відрізку вулиці прокладено нові мережі зовнішнього освітлення з використанням енергоефективних технологій.

Планомірно, за участі «Азот» OSTCHEM, в місті виконуються й інші роботи. Зокрема, днями було ліквідовано стихійний смітник, що знаходився практично в центрі міста за міською санепідемстанцією. Працівники підприємства розчистили тут чагарники та вивезли кілька вантажівок сміття. У дворах житлових будинків, мешканці яких звертаються до «Азот» OSTCHEM з проханням про допомогу, виконуються роботи зі встановлення перил, лавочок, парканчиків тощо.

Прес-центр ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку