<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

09.12.2015

Газорятівники «Азоту» збирають перший урожай бананів

Колектив ВГРЗ Черкаського «Азоту» встигає не тільки виконувати свої професійні зобов’язання щодо забезпечення газової безпеки товариства, але й знаходить час для вирощування екзотичних рослин у зимовому саду. Вперше до фруктового кошика, окрім лимонів і гранатів, додалися ще й банани.

Саджанці бананів у ВГРЗ з’явилися три роки тому. Зазвичай вони починають плодоносити вже через півтора року. Однак спочатку рослинам бракувало простору та світла. Друге дихання в них відкрилося після переселення до теплиці, в облаштуванні якої колективу загону допоміг заступник Технічного директора підприємства Андрій Перехрест.





– Чесно кажучи, ніхто з колег навіть не сподівався, що банани коли­-небудь зацвітуть, а тим більше даватимуть плоди. Попри наші прогнози, у травні цього року один з бананів все­-таки зацвів. Влітку й восени плоди дозрівали. Я по стовбуру зрозумів, що скоро зможемо дегустувати врожай. Він почав тоншати й жовтіти, – розповідає командир ВГРЗ Костянтин Ткаченко.

Крім бананів, у зимовому саду ВГРЗ достигають лимони і гранати. Три роки екзотичного садівництва для бійців загону пройшли не дарма. Сьогодні вони не тільки збирають врожай тропічних фруктів, але й вирощують саджанці, зокрема бананів та лимонів.





На справжній сад перетворилася і територія газорятувального загону. Тут немає жодного вільного клаптика землі. І березовий гай, і щеплені абрикоси, персики, яблуні, груші... Навесні цього року сад ВГРЗ доповнився саджанцями модрини та нектарина.

Прес-центр ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку